Jorik Scholten, oftewel Lil’ Kleine, is pas 25 jaar. De huidige coach in The Voice of Holland heeft als artiest al flink huisgehouden in Nederland. Hiermee is het eigen vermogen van Lil’ Kleine in korte tijd heel groot geworden en dat laat hij zien in zijn uitgavenpatroon.

Lil Kleine, de coach in The Voice of Holland

Voordat Lil’ Kleine coach werd in het RTL-programma was hij vooral bekend onder het jongere publiek. Nu heeft de oudere generatie via The Voice ook kennis met hem gemaakt. Ondanks dat hij hier en daar bekend staat om zijn oppervlakkigheid en aanvaringen met coach Anouk, is hij toch populair. Maar of je hem nu een goede coach vindt of niet, Kleine is heel goed in geld verdienen. Daar kunnen we niet omheen.

View this post on Instagram

Only the beginning.

A post shared by Lil Kleine (@lilkleine) on

Jorik Scholten maakt dikke winst

De eigen BV van Jorik Scholten draait goed en dat is terug te zien in de cijfers. Zelf is hij hier directeur en groot aandeelhouder van, dus die winst is voor een groot deel voor hem zelf. Op de balans van die BV staat nu een eigen vermogen van ruim 2,5 miljoen euro. In de laatste drie jaar is er dan ook een nettowinst gemaakt van 6 ton. Dat zijn getallen waar iedere twintiger wel van kan dromen. En ook iedereen ouder dan twintig, trouwens.

Het vermogen van Lil’ Kleine

Het precieze eigen vermogen van Lil’ Kleine schreeuwt hij niet van de daken. Daarom blijft het een beetje gissen. De liquide middelen van de BV bedragen 1,6 miljoen, maar hier zit nog een schuldenlast bij die dat weer kwijtscheldt. Omdat we het precieze bedrag niet weten kunnen we beter kijken naar zijn uitgavepatroon, wat minstens net zo interessant is.

De uitgaven liegen niet

Lil’ Kleine deinst er dan ook niet voor terug om zijn geld op leuke manieren uit te geven. Nadat hij zijn huis voor bijna een miljoen had verkocht, verruilde hij dit voor een ander huis. Dit stond aan de Prinsengracht en kostte ruim 2,3 miljoen euro, die hij zonder hypotheek kon aftikken. Andere prettige bestemmingen van zijn geld zijn tassen, pakken, horloges, lekker eten en auto’s. Zo heeft hij een Lamborghini Urus, net als andere rijke BN’ers zoals Hakim Ziyech en Enzo Knol.

View this post on Instagram

Jongen van de straat

A post shared by Lil Kleine (@lilkleine) on

Nog lang niet klaar

Naar eigen zeggen is Lil’ Kleine voorlopig nog niet klaar met geld verdienen. Hij heeft namelijk een streefbedrag voor ogen dat nog veel meer is. In 2018 heeft hij namelijk in een interview gezegd dat hij tevreden zou zijn met 422 miljoen euro. Volgens de rapper houdt hij zijn eigen administratie goed bij en draagt hij het juiste bedrag aan belasting af. Die administratie deelt hij niet precies met anderen, maar hij zegt wel de ene maand 60.000, de andere maand 80.000 en dan weer 150.000 euro te verdienen. Dan is het ook wel begrijpelijk dat het vermogen van Lil’ Kleine in de miljoenen loopt.