Entertainment

Het oneindige vermogen van Elon Musk

vermogen van elon musk

Elon Musk behoort tot de rijkste mensen ter wereld. Binnen no-time heeft hij zichzelf naar de top van de lijst verplaatst. Door zijn succesvolle bedrijven Tesla en SpaceX is hij zelfs al Amazon-oprichter Jeff Bezos voorbij. Maar hoeveel nullen heeft deze man nu eigenlijk op de bankrekening staan? We nemen een kijkje in het vermogen van Elon Musk.

Tesla en SpaceX

Denk je aan Elon Musk, dan denk je aan Tesla. De beste man kwam met het geweldige idee om auto’s volledig elektrisch te laten rijden. Door de energiezuinige en prachtige bolides schoot het vermogen van Elon Musk als een raket de lucht in. Over raketten gesproken, ook daarin is Elon Musk thuis. Zijn bedrijf SpaceX wil binnenkort commerciële ruimtevluchten gaan aanbieden. Voor een ritje betaal je natuurlijk wel een godsvermogen, maar je krijgt er wel wat voor terug.

Het vermogen van Elon Musk groeit als een malle

Begin 2020 was het imperium van Elon Musk al immens, maar nog niet zo groot als nu. Destijds had hij een vermogen van ‘slechts’ 27 miljard dollar. Eind november lag zijn vermogen al op 128 miljard dollar. Hoe kan dat in godsnaam? Nou heel simpel, de aandelen van Tesla werden door meerdere stunts in één klap veel meer waard en hij kreeg zijn beloningen als CEO uitgekeerd. Op de dag van vandaag wordt het vermogen van Elon Musk – als we Forbes mogen geloven – geschat op 162,5 miljard dollar(!).

Nog meer geld in aandelen

Maar het einde is nog lang niet in zicht. De beste man heeft inmiddels zoveel macht, dat hij de koers van verschillende cryptovaluta kan bepalen met slechts één tweet. Oh ja, het genoemde bedrag valt in het niet met het échte vermogen van Elon Musk. De ondernemer heeft nog oneindig veel geld in aandelen en crypto zitten. Hierdoor valt het werkelijke getal waarschijnlijk nog veel hoger uit, maar dat valt niet in te schatten.

Je zou denken dat een man met het vermogen van Elon Musk in een heel dik huis woont, maar niets is minder waar. Elon Musk spendeert zijn dagen in een ‘studentenkamer’ van slechts een paar vierkante meter.