Wealth

Zoveel verschil zit er tussen de vermogens van Nick & Simon

vermogen Nick & Simon

Nick & Simon gaan uit elkaar. Het Volendamse ‘palingsound’ duo schopte het ver, zelfs buiten onze landsgrenzen. Maar wat houden Nick & Simon eigenlijk over aan hun illustere carrière en hoe vertaalt dat zich in het vermogen? Dit is het verschil in persoonlijk vermogen waar Nick & Simon over beschikken

Nick & Simon zwaaien af na een langlopende en succesvolle carrière

Generaties – of beter gezegd: hordes – aan tienermeiden aanbeden de hitmachines uit Volendam. Een wilde rit met vele prijzen, drukke toerschema’s en maar liefst dertien albums. Nick & Simon hebben het echt gemaakt.

Wat begon als een hobbyproject van twee enthousiaste klasgenoten, evolueerde in een volwaardige carrière waar menig Nederlandstalig artiest zo voor zou tekenen. Nick & Simon braken in 2006 definitief door nadat zij geregeld te zien waren in de realityshow van dorpsgenoot Jan Smit; Gewoon Jan Smit. 

Het was een behoorlijke voorzet destijds ongetwijfeld, Jan was namelijk al sinds kind ongekend populair, maar het duo greep de kans met alle handen aan. In 2006 kwam het debuutalbum Nick & Simon de Nederlandse Album Top 100 binnen gedenderd: 104 weken stonden zij in deze leidende hitlijst. Het debuutalbum verkocht meer dan 140.000 exemplaren (2x Platina) en luidde de periode in van grootse successen. Dit zorgde ook voor een enorme toename in het vermogen van Nick & Simon.

View post on Instagram
 

De ‘encore’, in de vorm van het tweede album ‘Vandaag’ schopte het zelfs tot de eerste plek in de Album Top 100 en werd verzilverd met 4x Platina en een recordnotering van 105 in de hitlijst. Ook ‘Luister’, uit 2009, deed het behoorlijk in vergelijking. Het album Fier stond vier weken lang op de eerste plek, de beste notering in dat opzicht. Al met al een behoorlijke start van de carrière van Nick & Simon: de vijf albums die de debuutplaat opvolgden, bereikten allen de eerste plek in de Album Top 100.

Maar goed, je kunt niet heel je leven lang een tieneridool blijven. Beide heren zijn inmiddels zelf vader en de focus op het privéleven is meer dan logisch nu.

View post on Instagram
 

Het vermogen van Nick & Simon en het onderlinge verschil

De palingsound-mannen Nick & Simon kunnen anno 2022 een beroep doen op een behoorlijk vermogen. Zakenblad Quote meldt dat het vermogen van Nick tegenwoordig ruim 2,7 miljoen euro is, terwijl Simon goed zou zijn voor zelfs 4,4 miljoen euro. Hoe de taart precies verdeeld wordt achter de schermen – we kunnen enkel gissen. Ongetwijfeld zal dat eerlijk gebeuren bij deze twee jeugdvrienden met ieder een eigen B.V. Het verschil in het uitgavepatroon is er nou eenmaal.