Mattie Valk moet de komende tijd radio maken zonder zijn collega Marieke Elsinga bij hun ochtendshow. Dat liet Marieke maandagochtend weten via een audiobericht aan de luisteraars van Qmusic. Genoeg reden om even in het salaris en het vermogen van Marieke Elsinga te duiken.

Een stapje terug voor Marieke Elsinga

Marieke maakt met Mattie iedere werkdag de ochtendshow op Qmusic tussen 6 en 10 uur. Onlangs wonnen ze nog de Gouden RadioRing voor hun programma Mattie en Marieke. Jarenlang zijn de twee al een topteam op de radio, maar de combinatie van een pittig jaar, haar werk voor Qmusic en verschilllende televisieklussen worden haar allemaal even te veel. “Ze neemt even gas terug”, vertelt Mattie op de radio. Haar drukke leven kost Marieke nu te veel energie, waardoor ze het nu ‘rustig aandoet’ om ‘het plezier in haar werk te behouden’.

‘Ik vind het gewoon het allerleukste om te doen’

Elsinga vertelt in het bericht: “Ik krijg heel vaak de vraag: hoe hou je dat vol, dat je radio én televisie maakt? Mijn antwoord is dan altijd: ik vind het gewoon het allerleukste om te doen. Het geeft mij heel veel energie. Maar de laatste tijd merk ik dat het me juist energie kost. En daarom heb ik besloten heel even op de rem te trappen, zodat ik over twee jaar nog steeds kan zeggen dat ik dit het allerleukste vind om te doen. Daarom ga ik de komende tijd even geen radio maken.” Ook vertelt ze dat de geruchten over een eventueel vertrek bij de radiozender niet waar zijn. Niet zo gek ook als je bedenkt dat Marieke Elsinga bij Qmusic een riant salaris opstrijk dat haar vermogen flink spekt.

Inkomsten van Marieke Elsinga

Het is niet precies bekend hoeveel Marieke Elsinga verdient bij radiogigant Qmusic. De radio-dj is al jarenlang een duo met Mattie Valk. Van laatstgenoemde is wel bekend wat hij verdient bij de radiogigant. Tijdens zijn ruzie met Wietze de Jager werd duidelijk dat hij voor zes ton per jaar én een Tesla bij Qmusic een nieuw contract zou tekenen. Zou Marieke Elsinga een soortgelijk salaris bij Qmusic verdienen?

Buiten haar job bij Qmusic spekt Marieke Elsinga haar vermogen ook met inkomsten uit haar tv-optredens. Daarnaast haalt ze ook inkomsten door de verhuur van een pand. Marieke kocht een tijd geleden een optrekje in Amsterdam voor een prijs van 1.2 miljoen euro en liet er een hypotheek op vestigen van 779 duizend euro, weet BekendeBuren te melden. Ze kan ook prima verder leven zonder dit appartement want begin 2021 bood ze het te huur aan, aangezien ze ergens anders samen ging wonen met haar vriend. De huurder betaalt haar naar verluidt 1.850 euro per maand en een borg van 3.700 euro. Dit komt het vermogen van Marieke Elsinga alleen maar ten goede.

Het vermogen van Marieke Elsinga

Al deze extra inkomsten doen het vermogen van Marieke Elsinga erg goed. Volgens Allfamousbirthday heeft Marieke Eslinga een geschat vermogen van 1,3 miljoen euro. Ander bronnen schatten haar vermogen tussen de negenhonderdduizend en 4,6 miljoen euro. De komende tijd gaat Marieke leuke dingen doen met haar partner Sander, familie en vrienden. “Op die manier wil ik gewoon weer even die energie terugkrijgen waar ik zo gek op ben.” Hopelijk is ze snel weer te horen op de radio!