Mattie Valk en Wietze de Jager begraven de strijdbijl en gaan maandag samen weer een keer radio maken om geld in te zamelen voor Giro 555. De twee hadden jarenlang ruzie, maar vinden de inzamelingsactie rond de oorlog in Oekraïne een ‘mooi moment om het verleden achter ons te laten.’ Genoeg reden om een kijkje te nemen naar het vermogen van Wietze de Jager.

Mattie & Wietze eindigde in een groot fiasco

De samenwerking tussen Mattie Valk en Wietze de Jager eindigde een paar jaar geleden in een groot fiasco. Mattie & Wietze zouden samen naar Sky Radio overstappen om hun programma daar door te zetten. Maar zonder dat Wietze het wist, tekende Mattie een nieuw driejarig contract bij Qmusic. In ruil daarvoor kreeg hij een jaarsalaris van zes ton en een dikke Tesla. De Jager was furieus en beëindigde de samenwerking met Mattie en het dienstverband met Qmusic. Eenmalig keert het duo terug om radio te maken, niet om het vermogen van Wietze de Jager of Mattie Valk te spekken, maar als inzamelingsactie voor de oorlog in Oekraïne.

Voor het goede doel

Wietze laat weten dat hij alles wat is gebeurd voor het goede doel ‘graag’ aan de kant wil zetten. “We gaan maandag samen twee uur leuke radio maken om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van het conflict in Oekraïne. Het gaat op dit moment niet om ons, maar om het goede doel. Daar doen we het voor. We laten hiermee zien dat we een eenheid vormen en dit met z’n allen doen.” Inmiddels presenteert de 33-jarige radio-dj samen met Klaas van der Eerden de populaire ochtendshow op Radio538. Met deze ochtendshow kan Wietze de Jager een behoorlijk vermogen bij elkaar draaien.

Wat is het salaris van Wietze de Jager?

Het is niet precies bekend hoeveel Wietze verdient bij radiogigant 538. De radio-dj heeft sinds dit jaar de ochtendshow overgenomen van Frank Dane. Laatst genoemde kreeg voor de ochtendshow een prima zakcentje. Volgens De Telegraaf zou Frank naar schatting zo’n vijf ton per jaar gaan verdienen als opvolger van Edwin Evers. Zou Wietze de Jager een soortgelijk salaris bij 538 opstrijken?

Het vermogen van Wietze de Jager

Het vermogen van Wietze de Jager wordt niet alleen gespekt door het draaien. De radio-dj zou ook zo het vastgoed in kunnen gaan. Zo verkocht hij onlangs zijn villa in Zwolle voor een dikke 1,2 miljoen euro, terwijl hij er zelf “slechts” 820 duizend euro voor neerlegde in 2019. Het huis dat hij daarvoor had, een woning in Amsterdam, wist hij ook te verkopen met een winst van een goede zes ton. Dat komt het vermogen van Wietze de Jager alleen maar ten goede. Zo wordt het totale vermogen van Wietze de Jager door Taddlr geschat op maar liefst tien miljoen euro. Al blijkt deze schatting volgens insiders bij Radio 538 aan de hoge kant te liggen.