Het overlijden van Queen Elizabeth betekend niet alleen dat de kroon overgedragen zal worden naar haar zoon Charles. Ook erft hij het vermogen van zijn moeder. Daarmee komt het totale vermogen van koning Charles op een duizelingwekkend bedrag uit.

The Crown Estate

Ruim dertig miljard dollar. Dat is wat je zou overhouden als je alle woningen, kantoren, paleizen en anderen bezittingen van The Crown Estate, oftewel, het vastgoedportfolio van de koninklijke familie, zou verkopen. Zo bezit de familie zowat de helft van Londen. Het zou overigens niet heel slim zou zijn om alles te verkopen. Het vastgoed leverde bracht vorig jaar namelijk nog zo’n driehonderd miljoen dollar op. Denk daarbij aan huur- en pachtinkomsten. Daarmee kan het vermogen van koning Charles alleen maar verder oplopen. Daarnaast zou koning Charles die beslissing ook niet eens alleen kunnen maken. Maar goed, ondanks dat hij het vastgoed niet kan verkopen, kan hij wel profiteren van de winst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Berg aan inkomsten voor koning Charles zorgen voor groeiend vermogen

Aangezien de koning al een tijdje meegaat, heeft hij zelf ook al een aardig centje kunnen sparen. Zo heeft hij de afgelopen tientallen jaren door middel van belastingvoordelen en slimme investeringen in vastgoed een vermogen van miljarden opgebouwd. Koning Charles heeft zelf zo’n 130.000 hectare aan vastgoed op zijn naam staan. Dat zorgt voor miljoenen dollars aan huurinkomsten per jaar. De portfolio omvat onder anderen het cricketveld The Oval in London, landbouwgrond in het zuiden van Engeland, kantoorruimten in Londen en vakantiehuisjes aan zee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Dit erft koning Charles

Koning Charles erft na het overlijden van Elizabeth al haar privébezittingen. En dan praten we niet over een paar juwelen. Volgens The New York Times is de waarde van de koningin haar privébezittingen. Zo’n 949 miljoen dollar. Daarbovenop komt ook nog eens dat koning Charles geen successierechten, oftewel erfbelasting, dient te betalen. Oftewel, hij hoeft helemaal niks in te leveren. Gewone Britse burgers betalen ongeveer veertig procent aan successierechten. Naast het vastgoed erft de koning ook de juwelencollectie, paarden, postzegelverzameling en kunstcollectie. Hoewel het huidige vermogen van koning Charles door Fortune op 440 miljoen dollar en door de Spaanse krant Marca op 600 miljoen dollar wordt geschat, zal deze nadat alle bezittingen van zijn moeder zijn overgezet, alleen maar hoger uitvallen. Grote kans dat ‘ie dan het vermogen van koning Willem-Alexander overstijgt.  Je zou het maar willen hé, koning zijn.

Bron: Telegraaf.