Op deze dag kleurt heel Nederland oranje. Hoewel oranje qua kleur dicht tegen rood aan schuurt, is de rekening van ons koningspaar allesbehalve roodgekleurd. Lees hier alles over het vermogen koning Willem-Alexander en koningin Maxima en hoeveel ze gaan verdienen in 2022.

Zoveel verdienen koning Willem-Alexander en koningin Maxima

Op 30 april 2013 werd koning Willem-Alexander onze koning. Vanaf dat moment kon het grote geld verdienen beginnen voor koning Willem-Alexander en koningin Maxima en zodoende ook hun vermogen groeien tot ongekende hoogte. Het koningspaar krijgt namelijk jaarlijks een flinke uitkering. Of ja, uitkering, een uitkering is het eigenlijk niet te noemen. Zo ontvangt koning Willem Alexander in 2022 ongeveer 6,1 miljoen euro, waarvan ongeveer 5,1 miljoen als tegemoetkoming voor zijn personeel en het onderhoud van zijn dure paleizen. Dan houdt hij dus nog een miljoen over om leuke dingen mee te doen, bijvoorbeeld lekker op vakantie met de boot naar Griekenland. Ook Maxima ontvangt jaarlijks een uitkering, minder dan de koning, maar zeker niet te weinig. Ze ontvangt in 2022 zo’n één miljoen euro.

Koningspaar niet enige grootverdieners

Maar koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn niet de enigen in het koningshuis die goed geld verdienen. Vorig jaar is Prinses Amalia achttien jaar geworden, dat betekent ook voor haar een mooie uitkering. Ze heeft aangegeven dat ze deze vergoeding terugstort, zolang ze als prinses geen hoge kosten maakt. Jaarlijks een miljoenenbedrag op je rekening kunnen bijschrijven doet ook goed voor je vermogen.

Het vermogen van koning Willem-Alexander en koningin Maxima

Volgens de Quote staat het vermogen van Willem-Alexander en koningin Maxima anno 2021 op 2,1 miljard euro. Dat is een hele hoop geld, maar net niet genoeg om tot de tien rijkste families van Nederland óf de rijkste personen van Nederland te behoren. Dat is toch niet verkeerd voor  een paar lintjes knippen, niet?