Cars & Bikes

Deze “vergeten” Lamborghini is voor kleine 700.000 euro verkocht op Marktplaats

Lamborghini Aventador Marktplaats

Van dit ”vergeten” Aventador model Lamborghini is er maar één geleverd in Nederland. De betreffende Lamborghini Aventador is gespot op Marktplaats en voor een kleine 700.000 euro verkocht.

Einde van een tijdperk

Lamborghini heeft heel wat Aventador modellen uitgebracht. Toch is nu de laatste Aventador de deur uitgegaan. Er zijn in de laatste elf jaar in totaal 11.465 Aventador-modellen gebouwd. Het allerlaatste model is de Aventador Ultimae, hiervan zijn er zeshonderd stuks geproduceerd. De bolide is uitgevoerd in een speciale lichtblauwe kleur. De Italianen hebben Aventador zo lang mogelijk uitgeperst, maar het tijdperk van de atmosferische V12 is afgelopen. De opvolgers zullen zeer waarschijnlijk over een V12 hybride beschikken. Toch is een unieke Lamborghini Aventador van de ‘oude stempel’ op Marktplaats gespot.

Lamborghini Aventador 50º Anniversario

Veel bedrijven vieren een jubileum met iets speciaals. Ook Lamborghini stroop de mouwen op en kwam met een bijzonder model om het vijftigjarige bestaan te vieren van Lamborghini. Zo ontwikkelde het bedrijf de Lamborghini Aventador 50º Anniversario. Dit model is het exclusiefste exemplaar van alle Aventador modellen. Er zijn er in totaal tweehonderd gemaakt. Honderd zijn uitgevoerd als Coupé en honderd als Roadster.

De Aventador 50º Anniversario heeft een vermogen van 720 PK en trekt een sprintje van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,9 seconden. De maximale snelheid van de bolide bedraagt 350 kilometer per uur. Des tijds was het de snelste versie, inmiddels heeft de Aventador SV met een vermogen van 750 PK die status afgenomen. En laat nou net deze unieke Lamborghini Aventador op Marktplaats te zijn verkocht.

Lamborghini Aventador 50º Anniversario op Marktplaats

Van de Aventador 50º Anniversario is er welgeteld maar één exemplaar in Nederland. En die is nu verkocht op Marktplaats. De bolide staat sinds 2014 op Nederlands kenteken, maar de eigenaar had de bolide duidelijk voor de show aangezien de kilometerstand nog maar op 3.981 kilometer staat. Een buitengewoon zeldzame bolide die ook nog eens amper aangeraakt is de afgelopen acht jaar. Dat geeft een auto wel wat meer waarde natuurlijk. De wagen is dan ook verkocht voor een prijskaartje van 695.740 euro.

Bron: Autoblog.