De Amerikaanse autofabrikant Hennessey Performance heeft de eerste Venom F5 aan een klant geleverd. Volgens het bedrijf tikt deze supercar topsnelheden tot wel 500 km/u aan. In deze dikke bak vlieg je dus letterlijk over de weg.

Strijd om de snelste auto ter wereld

Hennessey Performance zit al jarenlang verwikkeld in een strijd om de snelste productieauto ooit. Samen met concurrenten als Bugatti en SCC is het steeds maar weer stuivertje wisselen om wie de snelste auto ter wereld in handen heeft. Het vorige kunstje van Hennessey, de Venom GT, tikte snelheden aan tot 435 km/u, die snelheid is inmiddels lang en breed overtroffen. Daarom komt Hennessey Performance nu met de langverwachte Venom F5. De eerste klanten kunnen nu naar verluid met 500 km/u over de straten scheuren. Of deze auto daadwerkelijk ook zo snel gaat, weten we niet zeker: er is namelijk nog geen bewijs vastgelegd.

De razendsnelle Venom F5 is bizar dik

De voornamelijk van koolstofvezel gemaakte auto is voorzien van een 6,6 liter V8 met twee turbo’s, die maar liefst 1.841 pk sterk is en een trekkracht van 1.617 Nm opwekt. De Venom F5 accelereert in minder dan drie seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en voor de sprint van 0 tot 200 kilometer per uur heeft de 1360 kilo wegende auto slechts 4,7 seconden nodig. Bizar!

De eerste klanten betalen de hoofdprijs voor de nieuwe wagen

Zoals gezegd zijn de eerste exemplaren van de Venom F5 geleverd aan klanten. In totaal worden er 24 exemplaren van de supersnelle wagen op de markt gebracht. De gelukkigen moeste wel even flink de portemonnee trekken voor hun nieuwe snelheidsduivel. De Venom F5 kost namelijk 1,7 miljoen euro. Dat wordt dus nog even flink sparen.

Vind je 1,7 miljoen euro voor de Venom F5 al duur? Dat is nog niks in vergelijking met de duurste auto ooit verkocht.