Een van de snelste auto’s ter wereld staat te koop: De Hennessey Venom GT. Deze auto is alweer negen jaar oud, maar is ongelooflijk snel. Hij kost dan ook ruim een miljoen. Hij is later alweer afgetroefd door andere auto’s, maar in zijn glorietijden heeft dit kleine monster een Guinness World Record op zijn naam gehad.

De Lotus Elise

De grote inspiratiebron voor de Hennessey Venom GT is de Lotus Elise. Deze sportwagen van de Britse fabrikant is in 1995 ontworpen en moest de redding van Lotus zijn. Als deze auto geen succes werd, was Lotus failliet geweest. En het is goed uitgepakt. De Lotus Elise heeft veel ontwikkelingen doorgemaakt én is de inspiratiebron geweest voor een aantal andere sportauto’s, waaronder de Tesla Roadster. De motorkap, voorruit en het chassis van deze Hennesey Venom GT zijn origineel van Lotus.

Monsterlijk snel, monsterlijke prijs

Dankzij de 7 Liter V8-motor van Chevrolet gecombineerd met twee turbo’s heeft hij 1244 pk en een koppel van 1566 Nm. De versnellingsbak is die van een Ford GT. Hierdoor heeft deze Hennessey Venom GT een topsnelheid van 435 km/u en kan hij in 13,63 seconden naar 300(!)km/u. De 100 kilometer per uur behaalt bij binnen 3 seconden, wat deze tweezitter officieel tot een supercar maakt. Ondanks dat je de 300 waarschijnlijk nooit haalt (en zeker niet de 435) is het wel heel vet om te weten wat voor vermogen er onder de kap ligt. Je betaalt dan ook niet voor niks 1.25 miljoen euro voor deze bak.

Uniek op meerdere gebieden

De prijs van deze auto komt voor een groot deel door de schaarste van dit model. In totaal zijn er maar dertien auto’s van dit model gemaakt, waarvan dit de negende is. Deze auto is de enige Hennessey Venom GT die in het wit is uitgebracht. Er worden dus geen nieuwe meer gemaakt, maar de grote broer is er al wel. De Venom F5 is ondertussen de snelste auto ter wereld met 483 km per uur. Met zo’n auto voelt de Hollandse A2 als rijden in een woonwijk.

hennessey venom gt

Fotografie: Cars