Cars & Bikes

Deze Ferrari is zó zwart dat al het licht wordt geabsorbeerd

vantablack ferrari

Je ziet vaak dat sportwagens een excentriek uiterlijk hebben, zoals een speciale wrap of gewoon een vette kleur, maar deze Vantablack Ferrari spant de kroon. Deze Ferrari is namelijk zo zwart dat er geen licht vanaf kaatst. Benieuwd hoe het eruit ziet? Lees dan vooral verder.

Vantablack Ferrari, zwartste Ferrari ooit?

Ferrari is dus bezig met het testen van een nieuwe kleur. Een kleur zo donker dat er geen licht van afkaatst en al het licht dat erop komt wordt geabsorbeerd. Dat klinkt misschien onmogelijk, maar het is echt zo. Als je het eindproduct ziet, snap je wat we bedoelen. De desbetreffende Ferrari is een SF90 in combinatie met deze kleur ziet het er bruut uit. De kleur is oorspronkelijk bedoeld voor camouflage-doeleinden, maar het lijkt ons onlogisch om een Ferrari SF90 met een luide V8 te camoufleren. Toch zorgt het wel voor een erg unieke auto waar iedereen zijn hoofd voor zou draaien als hij langs rijdt.

Watch on YouTube

Wat houdt de kleur Vantablack precies in?

Het is een zwarte tint die is uitgevonden door Surrey NanoSystems. De kleur is, zoals we al zeiden, bedoeld voor camouflage, maar hij staat dus ook heel erg vet op auto’s. Het is eigenlijk een stof die bestaat uit nanostructuren die licht vasthouden. Vantablack absorbeert 99,965 procent van al het zichtbare licht. Dus de Vantablack Ferrari is waarschijnlijk de zwartste auto ooit. Het is nog niet duidelijk of het om een testrit ging om de camouflage mogelijkheden te bekijken, of dat het in opdracht was van een klant, maar het ziet er in ieder geval vet uit.

Toch zal je deze verf waarschijnlijk niet vaak op een auto zien, want hij kost bakken met geld en kan niet goed omgaan met krassen. Ondanks dat weerhield het de makers van deze Vantablack Ferrari niet en daar zijn wij blij mee, want dit is een auto die je niet wilt missen.