Ondanks dat er misschien minder of geen publiek bij mag zijn, gaan veel UFC-gevechten in 2021 gewoon door. En daar zitten niet de minste gevechten tussen. Er zijn een paar affiches waarvan je van tevoren al kunt zeggen: dat wordt leuk.

UFC-gevechten in 2021

Voor de UFC-gevechten in 2021 gaan wij in ieder geval klaarzitten. Het zijn net die gevechten in de MMA waar een stuk meer mensen zich op verheugen dan bij de andere, kleinere gevechten. We nemen je even mee door het jaar en bekijken enkele veelbelovende gevechten op de planning.

Er zijn verschillende titelgevechten die in 2021 uitgevochten gaan worden. Zo neemt de light heavyweight kampioen Jan Blachowicz het op tegen de ongeslagen middleweight kampioen Israel Adesanya. Maar er is nog veel meer. We zetten ze even op een rijtje.

Jones vs. Miocic/Ngannou

Jon Jones wordt gezien als één van de beste MMA-vechters aller tijden. De jongste UFC-kampioen ooit is meer dan 10 jaar ongeslagen en is kampioen in de light heavyweight divisie. Daarom zou hij het ook eens in de heavyweight divisie kunnen proberen. Het gevecht tussen Jones en Miocic of Ngannou zou daarom één van de spannendste UFC-gevechten in 2021 kunnen worden. Die twee moeten eerst tegen elkaar vechten om te bepalen wie de kampioen zwaargewicht wordt. Dan gaat Jones het opnemen tegen de winnaar daarvan.

Poirier vs. Chandler

Tijdens UFC 257 bleken Dustin Poirier en Michael Chandler. Beide vechters uit de lightweight divisie hebben hun partij gewonnen en nu gaan ze het tegen elkaar opnemen. Het gaat om de titel dus dat maakt het gelijk al spannend. Maar dat beide sportmannen van een staand gevecht houden zorgt ervoor dat we ons hier echt op verheugen. Dat maakt het namelijk niet alleen spannend, maar ook spectaculair. Het is namelijk een heel andere vechtstijl dan bijvoorbeeld Khabib Nurmagomedov heeft.

McGregor vs. Diaz III

Bij zijn comeback in de UFC verloor Conor McGregor, maar hij geeft niet gelijk weer op. Er is namelijk kans dat hij het voor de derde keer gaat opnemen tegen zijn grote rivaal Nate Diaz. De eerste keer verloor McGregor van Diaz, en de tweede keer kwam The Notorious als winnaar uit het jurybesluit. Dit waren zulke populaire gevechten, dat het zomaar zou kunnen dat ze voor een derde (en laatste?) keer tegenover elkaar worden gezet. Mocht dit gebeuren, dan wordt het één van de meest bekeken UFC-gevechten in 2021.

Jones vs. Adesanya

Jon Jones is een absolute legende bij de UFC en Israel Adesanya vecht binnenkort voor de light heavyweight titel tegen Jan Blachowicz. Adesanya is ongeslagen en Jon Jones heeft met controverse en heel goede gevechten veel aandacht gekregen. Daarom willen de fans maar al te graag dat de twee het tegen elkaar gaan opnemen. Ze lopen elkaar in ieder geval al wel een beetje uit te dagen op sociale media en misschien wordt dit dan wel één van dé UFC-gevechten in 2021.

Covington vs. Masvidal

Jorge Masvidal heeft het record van de snelste knock-out aller tijden, met een flitsende 4 seconden. Colby Covington was ooit een goede vriend van hem, maar sinds 2019 hebben ze knallende ruzie. Alle reden om dit een keer man tegen man uit te vechten in de ring bij de UFC. Een gevecht zo beladen met emotie is altijd veelbelovend.