Het is algemeen bekend dat UFC vechters goed hun brood op brengen met het vechten in de beruchte kooi. Je zult dan ook vast niet schrikken als we je zeggen dat de voormali wereldkampioen lichtgewicht ook een enorm vermogen heeft. Dit verdiende hij aan de evenementen zelf en alle promoties voorafgaand aan een gevecht. Hier lees je over het vermogen van Khabib Nurmagomedov.

Inkomsten van zijn laatste gevecht UFC 254 Khabib vs. Gaethje

In zijn carrière heeft Khabib al aardig wat mee naar huis genomen. Zo kreeg hij voor het gevecht met Poirier een dikke 6 miljoen dollar en na de winst tegen Connor McGregor verdiende hij zo’n 2 miljoen dollar. In aanloop van Khabibs laatste gevecht tegen Justin Gaethje gingen er allemaal speculaties rond over wat de vechters zouden verdienen. Justin Gaethje kreeg aanzienlijk minder prijzengeld dan de titelhouder. Hij verdiende een ‘kleine’ 480 duizend dollar aan het gevecht. Het grote geld ging echter naar de andere vechter. Khabib kon maar liefst 6 miljoen dollar bijschrijven op zijn rekening. Hiermee kreeg het vermogen van Khabib wederom een enorme boost.

Het vermogen van Khabib Nurmagomedov

Met al die gevechten kan je er vanuit gaan dat hij een gigantisch vermogen heeft. Volgens Forbes verdiende de vechter in het jaar 2019-20 een verbluffende 16.5 miljoen dollar. Daarmee komt het vermogen van Khabib volgens CelebrityNetWorth op een dikke 30 miljoen dollar, helemaal niet mis!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

It was work of my life, I never got anything easy, and nothing was given to me because I’m nice guy. Hard work, hope for Allah and patience, this three ingredient helps me to get successful, and of course, control and advises from my Father, who invested in me a lot of time and work. – Это была работа всей моей жизни, я ничего не получил легко, и ничего мне не далось просто так. Упорный труд, Надежда на Аллаха и терпение, вот три качества которые мне помогли прийти к успеху и конечно же постоянный контроль и советы Отца, который вложил в меня очень много времени и труда.

Een bericht gedeeld door Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) op

Khabib stopt met vechten

Het gevecht tussen Khabib en Gaethje was helaas het laatste gevecht van de Russische vechter. Zijn vader overleed vorig jaar en hij heeft zijn moeder beloofd dat hij niet vecht zonder hem. We zien hem dus niet meer in de ring en hij pakt het grote prijzengeld ook niet meer mee. Maar Khabib hoeft zich nergens druk om te maken. Met een vermogen van 30 miljoen dollar zit Khabib Nurmagomedov wel gebakken.