Van vechten kun je rijk worden. De UFC is een enorm lucratieve business waar heel veel geld wordt verdiend met tv-rechten, kijkcijfers, sponsoren en andere deals. Een groot deel van het geld dat hierin om gaat komt terecht bij de sterren van de show, de MMA-vechters die het elke keer tegen elkaar opnemen.

De UFC is lucratief

Eerder schreven we al over hoeveel de mma-vechters in een toernooi verdienen, met Conor McGregor als hoogtepunt. Hierbij zagen we dat het af en toe om astronomische bedragen gaat, zeker als je goed bent en veel wint. Het is ook nog goed voor je portemonnee als je een opvallende persoonlijkheid hebt en veel media-aandacht op je vestigt. Op deze manier kun je met het grote publiek dat je hebt veel geld binnenhalen met sponsordeals.

Conor McGregor

De mensen van MMA Manifesto hebben uitgerekend hoeveel de mma-vechters hebben verdiend met hun gevechten bij de UFC. Het gaat hier echt om salarissen per gevecht, zonder sponsordeals en extra televisiegeld voor de headliners. Het eigen vermogen van deze mensen kan dus ook nog eens veel hoger uitvallen. We hebben de 10 rijkste op een rijtje gezet. Spoiler: nummer twee is een Nederlander!

10. Junior Dos Santos

Deze Braziliaanse MMA-vechter is van november 2011 tot december 2012 kampioen zwaargewicht geweest bij de UFC. Hij heeft bijna zes miljoen dollar bij elkaar gevochten, om precies te zijn $5.970.000. Hij is nu 36 jaar oud en zal waarschijnlijk niet meer zoveel vechten.

9. Donald Cerrone

Deze Amerikaan met de naam Cowboy heeft ook al een lucratieve loopbaan achter zich. De 37-jarige lichtgewicht passeert de zes miljoen met $6.155.200.

View this post on Instagram

🇺🇸🤠

A post shared by Donald Cerrone (@cowboycerrone) on

8. Mark Hunt

Deze oud-kickbokser heeft in 2001 het K-1 toernooi gewonnen. Pas in 2010 kreeg hij een contract bij de UFC, waar hij voor $6.304.000 bij elkaar heeft gevochten. Hij is nu 46 jaar oud, maar met dat pensioen zit het wel goed.

7. Jon Jones

Jon Jones is nog actief bij de UFC. Hij is nu ‘pas’ 32 en heeft al $7.025.000 verdiend aan zijn gevechten. In 2018 werd hij voor de tweede keer kampioen lichtzwaargewicht en de kassa zal voor hem waarschijnlijk nog wel even rinkelen.

6. Georges St-Pierre

De 38-jarige Canadese oud-vechter van de UFC heeft net iets meer verdiend dan Jon Jones, met $7.037.00. Hij is jarenlang wereldkampioen in het weltergewicht geweest en dat voelt hij in zijn portemonnee.

5. Michael Bisping

Een mooie vijfde plek voor deze 41-jarige Brit. Met $7.135.000 heeft hij veel geld bij elkaar gevochten, om nog maar te zwijgen van sponsor- en tv-gelden. Je zou er bijna extra voor gaan trainen.

View this post on Instagram

@mikebisping

A post shared by Michael bisping (@michaelbisping_) on

4. Anderson Silva

In 2019 was het laatste gevecht van deze 45-jarige Braziliaan. The Spider heeft in totaal $8.112.000 verdiend met zijn gevechten bij de UFC. Nu zit het vechten er wel echt op voor hem. Toch?

3. Khabib Nurmagomedov

Aangekomen bij de top-3 van de rijkste UFC-vechters zien we wel heel bekende namen. De Rus met de bijnaam The Eagle is nu 31 jaar en voorlopig niet klaar met vechten. Toch staat hij nu al op de derde plek met $8.680.000.

2. Alistair Overeem

Onze Nederlandse trots in deze lijst staat gelijk op de tweede plek. De 39-jarige Overeem heeft in december 2019 nog zijn laatste gevecht gehad. Nu staat de teller voor de zwaargewicht op $9.569.500.

View this post on Instagram

Almost time to shine again 💪🏽❤️ #17daysout

A post shared by Alistair Overeem (@alistairovereem) on

1. Conor McGregor

Wie anders kan er op de eerste plek staan dan Conor McGregor. The Notorious staat een straatlengte voor op de rest van de lijst. Alleen al van de UFC heeft hij met zijn gevechten $15.082.000 verdiend. De goedverdienende Ier kan hier nog flink wat whiskyproductie mee financieren. En misschien gaat hij nog wel meer vechten ook.

Conor Mcgregor vs Khabib Nurmagomedov UFC 229 gewoonvoorhem