Ook in de derde clash was Tyson Fury te sterk voor Deontay Wilder. In één van de belangrijkste (en beste) boksgevechten van het jaar verdedigde de 33-jarige Brit zijn titel met succes: in de elfde ronde sloeg hij de Amerikaan knock-out. Sportief én financieel gezien een grote klapper. Dit verdienden Tyson Fury en Deontay Wilder aan hun derde clash.

Boksliefhebbers kwamen aan hun trekken

De derde clash in Las Vegas was een sensatie van jewelste. Tyson Fury pakte bijna twee jaar geleden de wereldtitel bij boksbond WBC af van Wilder. Laatst genoemde Amerikaan was er op gebrand om de belt  in het derde gevecht te heroveren. Zonder succes.

Het gevecht was op z’n zachts gezegd retespannend. Fury ging twee keer naar de grond. Maar in de elfde ronde trok de Brit toch aan het langste eind en met een rake rechter sloeg hij Wilder knock-out.

Verdiensten van Tyson Fury in eerdere gevechten

Waar Tyson Fury in zijn eerste gevecht tegen Deontay Wilder in 2018– dat eindigde in een controversieel gelijkspel – ‘slechts’ 3 miljoen dollar verdiende, liepen deze gestaag op bij de latere twee clashes. 

In ‘Unfinished Business’, het tweede gevecht tussen beide kemphanen in februari 2020, sloeg Fury zijn tegenstander knock-out en kon hij een dikke 26 miljoen dollar bijschrijven. Dat zorgde ervoor dat de jaarlijkse inkomsten van de ‘Gypsy King’ tot boven de 50 miljoen dollar stegen, wat hem de elfde plaats op de Forbes 2020-ranglijst van de beste verdieners in sport opleverde.

Inkomsten Tyson Fury en Deontay Wilder 3

Naar verluidt leverde de derde clash voor Tyson Fury een dikke 30 miljoen dollar op. Wilder daarentegen kan 20 miljoen dollar extra op zijn rekening bijschrijven. Deze uitbetalingen kunnen fluctueren, afhankelijk van de Pay-Per-View-verkoop. Fury en Wilder zijn overeengekomen om de PPV-inkomsten te delen tegen een percentage van 60-40.

Volgens de Nevada State Athletic Commission bedroegen de officiële contracten vanWilder vs Fury 2 een basisbeurs van 5 miljoen dollar. Het derde gevecht heeft naar verachting dezelfde basisbeurs. Al met al kunnen beide kemphanen een dik bedrag op hun rekening bijschrijven.