Hij is een van onze favoriete geheim agenten, op James Bond na dan: Jason Bourne. Vijf films bomvol actie verschenen er met de spion in de hoofdrol inmiddels. Nu komt USA Network met een spin-off serie, die Treadstone gaat heten.

Jason Bourne

Het was een schot in de roos toen Universal Pictures in 2002 The Bourne Identity uitbracht. De actieknaller werd een ongekend succes. De titelrol Jason Bourne werd gespeeld door een Matt Damon, die duidelijk heel wat uren in het krachthonk had doorgebracht. Damon speelde de rol in twee vervolgen. The Bourne Legacy had Jeremy Renner als Aaron Cross in de hoofdrol, maar voor het vijfde deel in de reeks, Jason Bourne uit 2016, was zoals de titel al doet vermoeden Matt Damon weer terug in de titelrol. De reeks gaat verder in de spin-off serie Treadstone.

Treadstone

Treadstone

Door Treadstone wordt duidelijk gemaakt dat het om een spin-off gaat, niet zozeer een vervolg. De serie vindt plaats in deze wereld als waar de vijf Bourne-films zich in afspelen. De titel van de serie verwijst naar Operation Treadstone, het programma van de CIA waarbij rekruten omgevormd worden tot nauwelijks af te stoppen moordmachines met haast bovenmenselijke krachten. Ze zijn zogenaamde sleeper agents. Ze herinneren zich niets van hun training, maar leiden gewoon hun leven in verschillende delen over de hele wereld. Er is iets dat ze ‘triggert,’ waarmee de CIA ze in kan zetten in dodelijke missies.

Treadstone

Spin-off

Heb je The Affair gezien? Misschien niet, maar zo ja, dan zal je Omar Metwally wel herkennen van zijn rol als Vik. In Treadstone speelt hij de geheimzinnige mr. Edwards. Ook volgen we meerdere geheim agenten die opgeleid zijn door Operation Treadstone. Rollen als agenten zijn er onder andere Jeremy Irvine (The Railway Man), Tracy Ifeachor (Aya in The Originals) en Han Hyo-Joo. De serie zal later dit najaar zijn opwachting maken. Bekijk alvast de met actie overgoten teaser trailer:

Dit zou weleens de releasedatum van Peaky Blinders seizoen 5 kunnen gaan worden.