Greatness Code: een sportdocu waar in elke aflevering een sporter centraal staat die vertelt over de keerpunten in zijn of haar carrière. Niet alleen zien we wat highlights uit de loopbaan, ook wordt de kijker aan de hand van indrukwekkende archiefbeelden meegenomen in de ontwikkeling naar een topstatus. Tof toch?

Sportdocu Greatness Code

Greatness Code verschijnt op 10 juli op Apple TV+ en heeft een eerste trailer. Zeven verschillende sporters van wereldniveau worden een aflevering lang gevolgd. We zien niet alleen de vele hoogtepunten van hun carrière, maar ook de tegenslagen en wat ze hebben moeten inleveren om op dit niveau te belanden. Zie het als zeven minidocumentaires oer sporters die wij niet meer weg zouden kunnen denken uit de sportwereld.

greatness code

Grote namen

Apple heeft een paar flinke namen weten te sprokkelen voor Greatness Code. De allergrootste, het absolute paradepaard van de sportdocu, is Lebron James. Met de titel van beste basketballer van dit moment en maar liefst 4 MPV-titels, 3 NBA-titels en 2 Olympisch gouden plakken moge duidelijk zijn waarom hij in de serie thuishoort. Misschien wel de MVP van de serie.

Maar er is meer, véél meer. Laten we de sportstatus van ’s werelds snelste man niet onderschatten: ook Usain Bolt heeft één van de zeven rollen in Greatness Code te pakken. Verder zien we Superbowl-ster Tom Brady, voetbalster Alex Morgan, zwemster Katie Ledeck en surfster Kelly Slater. Prima rijtje, niet? Check vooral even de trailer om beeld te hebben bij wat we kunnen verwachten, op 10 juli. In de tussentijd kunnen we op Netflix in ieder geval genieten van The Last Dance, over Michael Jordan.