We kennen hem als één van de grootste sportlegendes aller tijden: Michael Jordan. Goed, de meningen zijn verdeeld over wie de beste basketbalspeler aller tijden is (Jordan of LeBron James of blijft het nu voor altijd de grote Kobe, die onlangs op tragische wijze om het leven kwam?). Om het immense succes van Michael Jordan kunnen we in ieder geval niet heen. In de jaren ’80 en ’90 werd de NBA door hem wereldwijd bekend en drukte hij zijn stempel op de Amerikaanse basketbalwereld. Een documentaire over zijn sportloopbaan genaamd The Last Dance komt – vroegtijdig – naar Netflix.

Michael Jordan: The Last Dance

Als onderdeel van de beruchte Chicago Bulls wist Michael Jordan jaar na jaar kampioen te worden. The Last Dance focust in het bijzonder op het competitiejaar van ’97-’98, toen ze eigenlijk al over hun piek heen leken te zijn. Voor de documentaire kreeg documentairemaker Jason Hehir beschikking over honderden uren aan beeldmateriaal dat nog nooit eerder te zien is geweest. We zien de sterspeler onder andere op het basketbalveld en in de kleedkamers, maar ook in zijn vrije tijd. Naast de speler zelf komen andere spelers, beroemdheden als Barack Obama en mensen die betrokken zijn bij de NBA aan het woord.

Een eerdere release

The Last Dance is gemaakt door de Amerikaanse sportzender ESPN (Entertainment and Sport Programming Network). De zender zendt veel sportgerelateerde items uit. Vanwege corona ligt een groot deel van de sportwereld momenteel stil. Hierdoor heeft de zender veel gaten om te vullen in de programmering. The Last Dance is nu één van de series die naar voren is gehaald en wordt uitgezonden. Vanaf 20 april komen er elke week 2 afleveringen op Netflix. In totaal zullen er 10 afleveringen over Michael Jordan worden uitgezonden.

Andere sportdocumentaires

De documentaire over Michael Jordan is niet de enige sportdocumentaire die we op Netflix kunnen vinden. Zo staat daar ook Killer Inside, over football-ster Aaron Hernandez. De veelbelovende Hernandez ontspoort na een ongeluk steeds meer en pleegt uiteindelijk een moord. Hou jij het liever bij wat luchtige kost, check dan het tweede seizoen van het populaire Formula 1: Drive to Survive.