Toyota en Subaru delen al jaren dezelfde auto, namelijk de Toyota GT86 en de Subaru BRZ. Tijden veranderen, dus er moest een nieuw model komen, maar de twee laten elkaar niet gaan. Daarom maken ze wederom dezelfde auto en die is een hele verbetering op de vorige! Wij introduceren je aan de nieuwe Toyota GR86.

Toyota GR86

Hoewel je in één oogopslag al kan zien dat het een afstammeling is van de GT86, is de Toyota GR86 toch behoorlijk veranderd. Niet alleen het uiterlijk, maar ook de performance is aangepakt. Gelukkig blijft het wel een achterwiel aangedreven auto die beschikbaar is in een handgeschakelde versie, zodat sommige van jullie hier maximaal plezier uit kunnen halen. De GR86 haalt zijn kracht uit een 2.4-liter boxermotor, waardoor hij nu 231 pk produceert. Dat is een toename van 31 op zijn voorganger, dat lijkt misschien niet veel, maar het haalt 1.1 seconden van de acceleratietijd af. Zo zie je toch maar weer dat alle beetjes helpen.

Toyota GR86

De sportwagen van Toyota

Op het uiterlijk is hij misschien wel wat verloren, want hij is zijn unieke koplampen kwijt en hij lijkt iets meer op een Nissan 350 Z, maar ondanks dat blijft het een fraaie auto. Met de pk’s die er zijn bijgekomen, helaas ook wat gewicht. Hij is namelijk 32 kilo zwaarder, dus weegt in totaal nu 1270 kilo. Ondanks dat het een sportieve auto is, kan luxe niet achterwegen blijven, daarom is het een strakke, maar ook luxe uitgeruste bolide die weinig aan wensen overlaat. Dit keer dus geen stoere gezinsauto’s, maar een echte sportwagen.

Komt hij naar Europa?

Dat bleef een lange tijd de vraag, want de Subaru BRZ namelijk niet. Dus mocht je per se de Subaru-versie willen moet je hem importeren. Hierdoor hadden mensen de angst dat de Toyota GR86 dus ook niet naar Europa zou komen, maar die schade valt gelukkig mee. Helaas laten de prijzen nog op zich wachten, maar je kunt met een gerust hart slapen, wetende dat de Toyota GR86 ook jouw volgende auto kan worden.