Food & Drinks

Geen keukenprins? Met deze 4 tips verbeter jij je kookkunsten

tips beter koken

Koken is toch echt wel een kwaliteit. Mannen die kunnen koken, vallen vaak beter in de smaak bij de vrouwen. Bovendien is het ook gewoon heel leuk en lekker als je een beetje de weg weet in de keuken. Met deze 4 tips ga jij een stuk beter koken. Wie weet, ben je straks wel de nieuwe Gordon Ramsay.

4 tips om beter te koken

Een lekkere entrecote, mals biefstukje of een ondergewaardeerde bavette. Stuk voor stuk zijn het overheerlijke stukjes vlees. Om deze op de juiste manier te serveren, moet je natuurlijk wel wat kookkunsten in huis hebben. Wij geven je 4 simpele tips waarmee jij een stuk beter gaat koken. Het hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn!

1. Wacht tot je vlees of vis op kamertemperatuur is

Vaak komen we er te laat achter dat het stuk vlees nog in de vriezer ligt. Het laatste wat je moet doen is het bevroren stuk vlees in de pan gooien. Als je het vlees eerst even laat ontdooien, weet je zeker dat je een stuk beter gaat koken. Hierdoor wordt het vlees namelijk een stuk lekkerder.

2. Van kookboeken word je wijs

Van boeken lezen word je een wijzer man, zelfs van kookboeken. Het kookboek sleurt je door het gehele traject heen. Op die manier ga je een stuk beter koken zonder dat je het weet. Het enige wat je hoeft te doen, is gewoon de stappen volgen van het kookboek.

3. Let op de groente

Knoop goed in je oren dat je groente niet te lang moet koken. Als de gezonde snacks te lang in de pan liggen, verliezen ze hun smaak en knapperigheid. En dat niet alleen: ook gaan er meer nuttige voedingsstoffen verloren.

4. Wees zuinig met kruiden

Een beetje kruiden toevoegen aan je gerecht kan natuurlijk nooit kwaad. Maar houd in je achterhoofd dat je niet als een gek met allerlei verschillende kruiden moet gaan strooien. Gooi er liever te weinig dan te veel op. Wanneer het gerecht opgediend is, kan er altijd nog extra kruiden worden toegevoegd.