Nu je niet naar de gym kan is het natuurlijk een oplossing om de gym naar je huis te halen. Met een aantal simpele attributen kun je al behoorlijk goed uit de voeten. Met deze benodigdheden bouw je een gym in je eigen huis om thuis te sporten.

Thuis sporten doe je met deze benodigdheden

Oké, we snappen dat je misschien niet de ruimte en het geld hebt om een volledige sportschool in je huis te maken, maar met een aantal simpele spullen kun je al een heel goed thuis sporten. Zo blijf je in deze tijd toch fit in je eigen ‘thuissportschool’. Het hoef allemaal niet eens zoveel te kosten.

1. Dumbbells

Met dumbbells kun je natuurlijk uitstekend uit de voeten. Het is misschien wel hét onderdeel wat iedere fanatieke sporter in huis moet hebben om thuis te sporten. Ze zijn te koop in alle soorten, maten en gewichten maar voor minder dan €109,- heb je een dumbellset in huis.

thuis sporten benodigdheden

2. Barbell

Wil je vanuit huis serieus aan je gains werken, dan is een barbell wel redelijk onmisbaar. Je kunt er mee benchen, squatten en zo veel meer. Met deze barbell-set met lichte gewichten kun je (met veel herhalingen) wel uit de voeten. Wil je het écht serieus aanpakken, dan kun je beter voor een olympische halterstang gaan van 20 kg. Een investering, maar het zeker waard als je aan je lichaam wil werken.

3. Fitnessbank

Om te bench pressen heb je natuurlijk ook een fitnessbank nodig. Met een fitnessbank kun je ook veel andere oefeningen uitvoeren waardoor je fit blijft. Met deze verstelbare fitnessbank voor €129,95 kun je in ieder geval alle kanten op.

thuis sporten benodigdheden

4. TRX-banden

Een must-have voor het thuis sporten. Met TRX-banden kun je eindeloos variëren in oefeningen, bovendien kan je ‘m overal aan- of neerhangen. Koop nu een TRX-band voor maar €34,95,-. Weet je zo gauw niet hoe je deze op een variërende manier in kunt zetten, check dan even dit artikel over de verschillende TRX-oefenigen.

5. Optrekstang

Om het thuis sporten helemaal af te maken, haal je natuurlijk een optrekstang in huis. Deze hang je gemakkelijk op in de deurpost. Zo kun je met je eigen gewicht gemakkelijk trainen. Zoek je nog inspiratie? Dan hebben we een aantal pull-up variaties voor je opgesteld. Zo ben je voor optrekstang nog wel uren in de weer.

thuis sporten benodigdheden