Sports

Video: Thor Björnsson slaat bodybuilder zo hard als hij kan

Björnsson

Dat menig persoon bang moet zijn voor de vuisten van Hafþór Julius "Thor" Björnsson, blijkt wel uit een video waarin hij inslaat op een bekende YouTuber. In de video is te zien hoe hij keihard uithaalt naar de borst van bodybuilder Jesse James West. Gelukkig voor hem droeg hij beschermende kleding.

Sneer naar Eddie Hall

De video is een soort sneer naar Eddie Hall, die in en video Olympisch turnster Nile Wilson met zoveel kracht sloeg dat Wilson volledig door de lucht vloog. Hall herhaalde het kunstje met bodybuilder Ryan Terry, die niet als Wilson door de lucht vloog, maar wel ‘stond te trillen op zijn benen’ van de impact van de keiharde klap.

Video: Keiharde uithaal van Hafþór Julius “Thor” Björnsson

Aan het begin van de video is goed te zien dat Jesse James West aardig spijt heeft van zijn keuze om de uitdaging aan te gaan. Zichtbaar bezorgd over het effect van de klap van de wereldrecordhouder op de deadlift zegt hij: “Je zou me kunnen vermoorden.” Na een lichte warming-up gaat het duo aan de slag. Dit alles terwijl Jesse James West een pleidooi houdt voor nieuwe abonnees, voordat hij mogelijk compleet knock-out wordt geslagen.

Vergelijkbaar met de video’s van Eddie Hall, worden de stoten langzaam opgevoerd. Eerst begint Hafþór Julius “Thor” Björnsson met een stoot van ‘slechts’ 20 procent op zijn maximum kracht. Na deze ‘kleine’ stoot licht West al te rollen over de grond van de pijn. Na deze marteling, gaan de twee door. Spoiler: de brede bodybuilder West houdt het vol tot een intensiteit van ongeveer 60 procent. Om erger te voorkomen, wordt wijselijk besloten om te stoppen.

Watch on YouTube

Wat denk jij? Zou Hafþór Julius “Thor” Björnsson het kunnen afleggen tegen Rico Verhoeven?