Rico Verhoeven kennen we allemaal als bikkelharde kickbokser die al jaren aan de mondiale top staat. Wereldkampioen, vader en zelfs opkomend acteur. De vriendelijke reus lijkt van alle markten thuis te zijn. Maar toch zullen er altijd dingen zijn waar de spotlights wat minder op schijnen, maar toch wel opmerkelijk zijn. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over Rico Verhoeven.

Rico Verhoeven

Iedereen heeft wel z’n bijzondere of eigenaardige gewoontes. Van jezelf, je vriendin of je vrienden weet je ze waarschijnlijk grotendeels al, maar van bekende personen als ‘The King of Kickboxing’ zijn ze minder bekend. Je ziet hem vooral in de ring en in de voorbereiding daarvoor. In aanloop naar het gevecht (of beter gezegd mini-toernooi) hebben we hier 5 random feitjes over de legendarische Rico Verhoeven voor je op een rij gezet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

1. Hij kamt de haren van zijn dochters

Rico Verhoeven maakt er een gewoonte van om de haren van zijn dochters te kammen. Dit doet hij ’s avonds als hij thuis komt, en is een vast ritueel geworden. Hij kan nog niet vlechten, maar staartjes komen af en toe wel in de haren.

2. Hij wil de filmwereld in

Het is geen geheim dat Rico Verhoeven na zijn kickboks carrière graag van acteren zijn werk zou willen maken. Hij is al meerdere malen verschenen in televisieprogramma’s, maar echt acteren trekt hem ook. En een rol heeft hij al te pakken: in de Nederlands/Belgische Netflix-serie Undercover, waar Rico Verhoeven te zien is als de lijfwacht van Ferry Bouman.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

3. Liefde voor McDonald’s

Als hij niet naar een gevecht toe werkt en dus niet op en top fit hoeft te zijn, smokkelt Rico Verhoeven ook wel eens. Hij blijft ten slotte ook gewoon een mens. Zo is de McDonald’s een flinke guilty pleasure van de vechtersbaas. Als hij erheen gaat, kan hij makkelijk voor 50 euro aan kipnuggets en hamburgers bestellen en opeten. Dat is nog eens een cheat day.

4. Hij houdt van snelle voertuigen

Als nummer 1 kickbokser van de wereld heb je geld genoeg. En als je een autofan bent, besteed je op zijn minst een paar ton daarvan aan auto’s. Zo ook Rico Verhoeven, die meerdere dikke bakken in zijn bezit heeft (gehad). Sinds maart van dit jaar heeft hij een McLaren 720S, en daarvoor had hij een Porsche Panamera. Die McLaren staat niet alleen in de garage, want er staat nog een dikke Range Rover naast. Maar niet alleen vierwielers vallen in zijn smaak. Zo scheurt ‘ie er ook graag op los op zijn Suzuki GSX-R1000R of Ducati Diavel 126o S.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

5. Hij is behoorlijk chagrijnig voor een gevecht

Als je met Rico Verhoeven in één huis woont in de weken voor hij een gevecht heeft, is het vaak niet heel gezellig. Rico wordt gemakkelijk chagrijnig door de kleinste onbenullige dingen. Maar die emoties sluit hij volledig af tijdens een wedstrijd om zo in volledige focus rake klappen uit te kunnen delen.