Beroemde sporters hebben vaak het vermogen om zich te kunnen verwennen met dure en mooie auto’s. Soms hoef je er niet eens zoveel voor te betalen, omdat je al reclame bent voor de dealer. Zo ook Rico Verhoeven, de 30-jarige wereldkampioen zwaargewicht in het kickboksen. Hij heeft een nieuwe Range Rover op de kop getikt en als ambassadeur van Knook Breda heeft hij daar waarschijnlijk niet heel veel voor betaald. Dit is wat de nieuwe auto van Rico Verhoeven onder de kap heeft schuilen.

De Range Rover P400 HST

Omdat Land Rover noodgedwongen overstapt van dieselmotoren naar benzine, is dit een mooi nieuw voorbeeld van een beest op benzine. De auto van Rico Verhoeven is uitgerust met een 3,0-liter zes-in-lijn motor, die goed is voor 400 pk en 550 Nm. Hierdoor kan hij in 6,2 seconden de 100 km/u aantikken en haalt de Range Rover een topsnelheid van 225 km/u. Hij is iets zuiniger dan voorgaande auto’s van het merk, dankzij het mild-hybridesysteem. Carpathian Gray is de kleur en hij is nog uitgerust met een Black Pack en carbon details, die onderdeel zijn van de HST uitvoering.

View this post on Instagram

Mobility partner @knook.breda #rangerover #sport

A post shared by Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) on

Wisselvallig autogebruik

Dat de autodealer Knook Breda nu met trots aankondigt dat Rico Verhoeven terug is als partner is niet voor het eerst. De kickbokser heeft namelijk wel vaker gewisseld van auto in korte tijd. Het gaat nog niet zo snel als bij Joel Beukers, maar Rico Verhoeven kan er ook wat van. Eerst reed hij namelijk in een Porsche Panamera, maar die ruilde hij in voor een Range Rover. Later koos hij toch weer voor een nieuwere Porsche Panamera, om vervolgens naar deze auto te stappen. Hiermee heeft de dealer toch weer een mooi uithangbord, maar de vraag is of hij lang blijft.

Niet de enige ambassadeur

De Brabantse autodealer heeft met Rico Verhoeven niet één ambassadeur. De verkoper van Jaguar en Land Rover auto’s heeft namelijk ook een andere bekende Nederlander onder de leden. Pierre van Hooijdonk, de oud-voetballer en huidig analist rijdt namelijk ook een Range Rover uit het zuiden van het land. In zijn geval gaat het om een Range Rover Sport P400e plug-in Hybrid.