De  tijd dat alleen de productie van films een behoorlijk budget meekregen, ligt achter ons. Het zijn nu ook de series die miljoenen euro’s kosten. Een goed voorbeeld is seizoen 2 van The Witcher. Aan het maken van dit nieuwe seizoen 2 is een gigantisch bedrag verbonden.

The Witcher seizoen 2 budget

In december 2019 verscheen het eerste seizoen van The Witcher op Netflix. De serie was meteen een groot succes. Het duurde dan ook niet lang voordat er een tweede seizoen werd aangekondigd én een spin-off. Dit jaar werden echter veel opnames stilgelegd. Zo ook die van The Witcher seizoen 2. Het zat de serie sowieso al niet mee, want hoofdpersoon Henry Cavill raakte gewond tijdens de opnames. Nu worden de opnames weer opgepakt en dat zorgt er ook voor dat er meer bekend wordt over het budget van de nieuwe afleveringen. En dat budget is zachtjes gezegd behoorlijk indrukwekkend.

The Witcher seizoen 2

Budget voor deel twee wordt flink verhoogd

Het eerste deel van The Witcher bestond uit 8 afleveringen. Die afleveringen kostte destijds allemaal zo’n $10 miljoen dollar. Voor deel 2 worden die kosten verdubbeld. Een aflevering zal dus rond zo’n $20 miljoen gaan kosten. Een groot deel van dat geld zal natuurlijk naar de special-effects gaan. Net zoals in het eerste deel, kunnen we in seizoen 2 van The Witcher namelijk weer de nodige enge monsters verwachten.

Reikhalzend uitkijken naar nieuw seizoen van The Witcher

Nu we weten dat de nieuwe afleveringen een gigantisch budget krijgen, kijken we alleen maar nog meer uit naar The Witcher seizoen 2. Toch zullen we nog even moeten wachten. het is namelijk nog niet bekend wanneer de nieuwe afleveringen naar Netflix komen. Netflix zelf lijkt alle fans van de show echter niet te zijn vergeten. Zo was december een maand die online in het teken stond van de serie. Elke dag werd er online iets nieuws geplaatst over de serie. Denk bijvoorbeeld aan de eerste teaser van de The Witcher-animatiefilm Nightmare of the Wolf, of de droogste bloopers uit de serie.