Samsung komt met een nieuwe tv genaamd “The Wall.” Hiermee wordt niet specifiek bedoeld dat je hem aan je muur kunt bevestigen. De naam slaat meer op het feit dat de tv je HELE muur beslaat. Geloof je ons niet? De tv van Samsung heeft een formaat van 219 inch en dat is meer dan 5.5 meter! Dus heb je een groot budget, houd je van films en heb je geen zin om je muur opnieuw te verven? Dan is deze nieuwe tv van Samsung zeker wat voor jou!

The Wall

Een bizarre tv van Samsung die de naam “The Wall” draagt is niet nieuws. In 2018 kwamen ze al op de proppen met een andere tv die dezelfde naam droeg met een diagonaal van maar liefst 146 inch. Daarvan kwam een kleinere versie op de markt gericht op de consument. We hebben in dat laatste geval te maken met een formaat van 75 inch. Dit is een stuk kleiner dan de nieuwe 219 inch tv, maar ze delen allemaal dezelfde technologie: micro-LED.

Wat micro-LED inhoudt is dat Samsung een nieuwe manier heeft gevonden om pixels te maken. Die pixels zien er beeldschoon uit, maar de technologie erachter is kleiner gemaakt. Hierdoor kun je meerdere beeldschermpjes samenvoegen om een groot scherm te maken. Als je vanaf een afstandje kijkt zul je er geen naad tussen zien zitten. Op deze manier kun je dus meerdere gigantische tv’s samenstellen tot welke beeldverhouding je maar wilt.

Specificaties

De specificaties van “The Wall” zijn even grandioos als zijn formaat. Samsung is niet specifiek over het verbruik van de mega tv, maar ze laten wel weten dat de micro-LED technologie minder stroom verbruikt dan de televisie in je huiskamer. Daarnaast gaat de technologie langer mee dan conventionele LED-pixels.

the wall

De experts binnen de tech-industrie zijn onder de indruk, aangezien deze tv de ‘Best of Innovation Award’ op afgelopen CES mocht ontvangen. Op dit punt wil je waarschijnlijk die nieuwe tv van Samsung zelf in huis halen. Dit valt wellicht onder de mogelijkheden. Samsung wil namelijk dit jaar nog een tv met vergelijkbare grote op de markt brengen. Over info omtrent de prijs lieten ze nog niks los. Wel zeiden ze dat nieuwe informatie ‘soon’ komt. Nu is het een kwestie van de televisie-site van Samsung refreshen tot de geliefde televisie verschijnt.