Veel series en films hebben legendarische namen voortgebracht. Sterker nog, zonder een serie als Game of Thrones had je wellicht nooit van Hafþór Júlíus Björnsson gehoord. Dankzij die serie is hij ook bekend als ‘The Mountain’, de man met het meer dan imposante lijf. Je zou denken dat het een bonk spieren is, maar als je hem nu tegen zou komen, herken je hem waarschijnlijk niet.

The Mountain is bijna onherkenbaar

De metamorfose van de acteur die ooit de sterkste man ter wereld was is op zijn minst opvallend. Zijn dieetschema van meer dan 10.000 calorieën per dag heeft hij afgezworen en het resultaat mag er zijn. De reden voor zijn dramatische verandering heeft alles te maken met zijn hernieuwde passie voor sport en dan met name het boksen. Voor zijn aanstaande wedstrijd wil The Mountain superfit zijn en aan de foto’s te zijn is dat behoorlijk goed gelukt.

Dieet van ‘slechts’ 6000 calorieën

De 2,06 meter lange IJslander is flink afgevallen, maar dat wil niet zeggen dat hij ook minder sterk is geworden. De spiermassa is nog altijd aanwezig en het is dus te hopen dat zij tegenstander minstens zo fit is om een kans te maken. Om er zo uit te zien is Hafbor gestart met een speciaal dieet waardoor hij  maar liefst 50 kilo aan lichaamsgewicht verloor. Dat zag er al goed uit, maar ideaal was het niet, met name het (te) hoge vetpercentage moest onder handen worden genomen en met de juiste hoeveelheid doorzettingsvermogen is ook dat gelukt.

Aan de foto’s te zien is The Mountain behoorlijk afgevallen en ziet hij er flink gespierd uit. Volgens goed ingevoerde bronnen weegt de IJslander momenteel 150 kilo dankzij een combinatie van cardio en het eerdergenoemde dieet. Denk overigens niet dat hij nu slechts een minimaal aantal calorieën naar binnen werkt, het zijn er nog steeds zo’n 6.000. Dat lijkt veel, maar met een zwaar trainingsprogramma is dat zeker niet overdreven.

Hafþór Björnsson – Eddie Hall

De bokswedstrijd waar The Mountain naar uitkeek zou tegen niemand minder dan Eddie Hall zijn. De Brit is zeker niet de minste en heeft zelf ooit geschiedenis geschreven door met het deadliften het wereldrecord te verbreken door 500 kilo te tillen. Dat beloofde dus een bijzondere wedstrijd te worden. Vooral omdat beide heren geen onbekenden voor elkaar zijn. Ze hebben namelijk deelgenomen aan de sterkste man ter wereld. Niet voor niets werd het gevecht gepromoot als ‘Heaviest Boxing Match In History’. Helaas voor de fans moest Eddie Hall de wedstrijd laten gaan wegens een blessure. Voor The Mountain is dat geen reden om af te zien van het boksen, zijn nieuwe tegenstander is nu de huidige wereldkampioen handjedrukken Devon Larratt. Ook dat zal geen eenvoudige matpartij worden, Larrat kan namelijk terugkijken op een succesvolle Carrière in het Canadese leger waar hij bij de special forces diende.