Hafþór Júlíus ‘Thor’ Björnsson is voornamelijk bekend van zijn rol als The Mountain in de serie Game of Thrones. Hij is voornamelijk bekend vanwege zijn gigantische lengte van twee meter en zes centimeter. Met zijn lichaam komt ook een gigantische hoeveelheid kracht bij kijken, waarme Björnsson de Sterkste Man van de Wereld wint in 2018. In een interview met BroBible vertelt hij ons over zijn trainingsroutine, dieet en de voor- en nadelen van zo lang zijn.

The Mountain

Het is niet altijd makkelijk om The Mountain te zijn. Björnsson vindt het fijn om groot te zijn, maar vindt de nadelen wel vervelend. Het zijn vaak de kleine dingen die mensen van gemiddelde lengte voor lief nemen. Zo moet Björnsson slapen in een speciaal bed. Dit is extra lastig omdat hij als acteur vaak op reis is en hij het bed overal mee naartoe moet nemen. Het reizen zelf is ook al lastig. Zo zit Björnsson in de meeste taxi’s ongemakkelijk opgevouwen en moet voor de extra ruimte altijd businessclass vliegen.

The mountain game of thrones

Dieet

Om in vorm te blijven voor onder andere zijn rol als The Mountain. Als ontbijt neemt hij zes eieren en zes stukken bacon met een kop rijst. Ook eet hij vijf keer per dag een combinatie van rijst, steak, pepers, wortels, kip en supplementen. Dit is volgens Björnsson de beste maaltijd voor groei.

Training

Op de website Thor’s Power Program staat uitgebreid hoe Björnsson voor twaalf weken heeft getraind in aanloop naar de Sterkste Man van de Wereld. Hieronder staat één dag van zijn gekke training

Eerste set: 162kg loglift, 162kg axle, 162kg loglift, 162kg axle, 105kg dumbbell, 135kg block press. Alles driemaal

Tweede set: tweemaal log press 185kg, daarna log press 220kg driemaal drie en zevenmaal 200kg.