Hafthor Bjornsson a.k.a. Thor en Eddie Hall gaan beiden overstappen naar de bokswereld. Ze gaan tegen elkaar strijden in een bokswedstrijd op 18 september. Er zijn eindelijk wat details over de wedstrijd naar buiten gekomen en dat is maar goed ook, want dit gaat een flinke clash worden.

Eddie Hall vs. Hafthor Bjornsson

Het gevecht zou eerst in Nevada zijn, maar er is een nieuwe locatie gevonden. Het zal nu plaatsvinden in Jacksenville in het VyStar Veterans Memorial Arena.

Eddie Hall was in 2017 de sterkste man ter wereld. In 2018 werd Hafthor de sterkste man, omdat Hall zich had teruggetrokken. Bjornsson verbrak in 2020 Halll’s wereldrecord deadliften. Hafthor Bjornsson kreeg 501 kg van de grond en het wereldrecord stond daarvoor op 500 kg. Ze gaan nu in de ring om erachter te komen wie écht het sterkste van de twee is.

Sterkste mannen in de ring

In aanloop naar de wedstrijd hebben de beide heren goed laten zien dat ze er écht klaar voor zijn. Hafthor heeft filmpjes op Instagram gedeeld waarin hij aan het sparren is en daarnaast heeft hij meegedaan aan een aantal gevechten om zich te verbeteren en in het wedstrijdritme te blijven. Hafthor heeft aan zijn fans op Instagram zelfs beloofd dat hij Eddie knock-out gaat slaan. Eddie deelt wat minder van zijn voorbereiding. Hij liet wat kracht zien tijdens zijn gewichtsverlies, maar meer dan dat heeft hij niet echt laten zien. Zal dit een tactiek zijn?

Hafthor Bjornsson en Eddie Hall zijn het belangrijkste gevecht van de avond, ofwel ‘the main event’, maar dezelfde avond vechten er nog meer mensen. Zo zullen Jacob Heppner en Josh Bridges het tegen elkaar opnemen, maar ook Stefi Cohen en Avril Mathie gaan voor de tweede keer tegen elkaar de ring in.

Bjornsson en Hall zullen er beide alles aan doen om te winnen. De twee zijn namelijk allesbehalve beste vrienden aangezien hun rivaliteit al jaren in het circuit rondspeelt. Het zal een spannende wedstrijd worden met een mooi verhaal waar de hele bokswereld naar uit kijkt.