Met Avengers: Infinity War leek er een einde aan de helft van alles te zijn gekomen, maar de overgebleven Avengers schijnen het er niet bij te laten zitten. ‘Avengers 4: Endgame” en ”Spiderman Man: Far From Home verschijnen namelijk in april en juli in de bioscoop. Na ‘Avengers: Endgame’ houdt het echter niet op, want er komt nog meer aan, zo blijkt. Hoewel er nog niet al te veel bekend is over de toekomst van de MCU (Marvel Cinematic Universe), heeft Marvel Studios acht releasedatums omcirkeld op de kalenders van 2020 tot 2022.

De releasedatums zijn 1 mei en 6 november 2020; 12 februari, 7 mei en 5 november 2021; en 18 februari, 6 mei 29 juli 2022. (Een releasedatum van juli 2020 is vorig jaar uit de planning verwijderd). Bij toeval weten wij er zes van de acht te noemen!

Na ‘Avengers: Endgame’

Naar verwachting gaat Disney – de eigenaar van Marvel Entertainment – de fusie met Fox op woensdag afsluiten. Zodoende krijgt Disney weer beschikking tot de filmrechten van Fox’s Marvel-personages. Hieronder vallen; De X-man, Deadpool en Fantastic Four. Het is nog allemaal erg onduidelijk hoe Marvel Studios die personages gaat gebruiken. Gelukkig heeft Marvel heeft nog steeds andere helden om de tijd mee door te brengen. Hier volgen er zes van het Marvel Cinematic Universe:

”Black Panter” Vervolg

”Black Panter” was vorig jaar de best scorende film. Met inkomsten van $ 700 miljoen in Amerika en meer dan $ 1 miljard wereldwijd kan een vervolg niet uitblijven.

”Black Widow”

De ”Black Widow” die wij beter kennen als Scarlett Johansson is al vanaf het begin een Avenger. Ze debuteerde in 2010 in ”Iron Man 2” en speelde sindsdien in elke ‘Avengers-film: “Captain Amercia: The Winter Soldier” en ”Captain America: Civil war”. Dus het wordt zeker tijd dat ze haar eigen film krijgt.

”Doctor Strange” Vervolg

Het vervolg wordt gespeeld door Benedict Cumberbatch. Regisseur Scott Derrickson komt terug voor het vervolg op de eerste film van 2016. Deze film bracht $ 678 miljoen wereldwijd op.

”The Eternals”

Deze film is gebaseerd op de strip van de legendarische Jack Kirby over goddelijke schepsels. De film zal waarschijnlijk de kosmische verhalen van de MCU naar een nieuw territorium duwen.

”Guardians of the Galaxy 3”

Disney heeft een verbluffende move gemaakt. Ze hebben vorige week James Gunn opnieuw ingehuurd om, ‘Guaridans of the Galaxy 3’ te sturen. James Gunn was ontslagen, vanwege oude tweets die waren opgedoken. In deze tweets maakte hij grappen over pedofilie en verkrachting.

”Shang-Chi”

In de stript staat hij bekend als de ”Meester van Kung-Fu”, we hebben het over Marvel’s eerste Aziatische superheld als hoofdrolspeler: ‘Shang-Chi‘. Marvel Studios heeft hiervoor regisseur Destin Daniel Cretton ingehuurd. Deze regisseur is bekend van de film ‘Short Term 12’.