We lijken wel in de toekomst te leven. Waar we eerder al kennis hebben mogen maken met bezorgrobots en vliegende motors, is er nu weer iets bizars aangekondigd. Niemand minder dan onze grote vriend Elon Musk heeft een revolutie aangekondigd op gebied van zonne-energie. Schrik niet: Tesla’s zonnepanelendak zal even duur zijn als een normaal dak. Tenminste, als je daarbij de gemiddelde energierekening optelt.

Problemen voor Tesla’s zonnepanelendak

Het zou niet de eerste keer zijn. Maar het is toch zeker waar: Tesla’s zonnepanelendak kampte met een fikse vertraging. De revolutionaire daken werden oorspronkelijk aangekondigd in 2017. De productie zou van start gaan in 2018, maar het mocht niet baten. 2 jaar op rij werd de productie vertraagt, wat leidde tot ergernis bij de aandeelhouders. De reden die Musk gaf voor de vertraging van de bouw van de daken was van een nogal algemene aard. Er werd enkel gezegd dat Tesla er zeker van wilde zijn dat ze het best mogelijke product konden leveren. Daarbij werd gezegd dat de daken maar liefst 30 jaar mee moeten gaan: geen makkelijke opgave.

Tesla's zonnepanelendak

Tesla’s zonnepanelendak eindelijk af

Nu mag de vlag eindelijk uit. Tesla’s futuristische product is af. En op tijd ook, wat ons betreft. Er zijn namelijk fascinerende cijfers naar buiten gekomen als het gaat om zonne-energie. Ondanks dat zonne-energie slechts 1% van de energiemarkt beslaat is het sinds kort de goedkoopste vorm van energie. Dat zegt een rapport van Bloomberg New Energy Finance. Daarnaast wordt er geschat dat in het jaar 2050 het merendeel van de opgewekte energie afkomstig zal zijn van de zon. Meneer Musk wil hier natuurlijk ook een slaatje uit slaan, dit doet het op elegante wijze. Tesla’s zonnepanelendak is namelijk te verkrijgen in een veelvoud aan texturen. Zo heb je en wat ruigere en een spekgladde, zoals hieronder is afgebeeld. Het design is wat ons betreft futuristisch te noemen.

Tesla's zonnepanelendak