Steeds meer banen zijn in gevaar. Dit komt door de automatisering die in volle gang is. Robots, A.I. en andere technologische innovatie is een van de grootste bedreigingen voor de werknemer. Wie denkt dat dat nog wel ff duurt zit er naast. Ford heeft namelijk foto’s naar buiten gebracht van heuse bezorgrobots. De prototypes zien er uit alsof ze vandaag al ingezet kunnen worden, de toekomst ligt blijkbaar om de hoek.

Bezorgrobots van Ford

Bezorgdrones kennen we al, bedrijven als Amazon zetten de apparaten vandaag de dag al in. Enig nadeel is wel dat ze niet veel gewicht kunnen dragen. Daarbij zijn ze makkelijk te slopen door kwaadwillenden. Ford komt nu met bezorgrobots die uit zelfbesturende busjes kunnen stappen.

bezorgrobots bezorgrobots

De robots kunnen een gewicht tillen van 18 kilo. Ja hoor, we weten dat jij in de sportschool met gemak een paar kilootjes meer kan hebben. Maar je moet toegeven: het is een hele stap vooruit, vergeleken met de bezorgdrones. Die kunnen vaak slechts een paar kilo dragen. De kans is in het geval van bezorgrobots ook kleiner dat ze gesloopt worden door vandalen. Want zeg nou zelf: als je zo’n terminator-praktijken op straat tegen komt moet je toch even slikken.

Agility Robotics bezorgrobots

Ford is natuurlijk een automaker en daarom heeft het gekozen om de expertise van Agility Robotics te gebruiken. Beide partijen hebben samengewerkt om tot het eindproduct uit te komen. We moeten zeggen dat ze goed geslaagd zijn in het maken van een bekwame bezorgrobots. Buiten het acceptabele gewicht dat ze kunnen tillen hebben ze nog een paar trucjes. Zo kunnen ze onder andere trappen oplopen en obstakels overwinnen. Ze kunnen ook goed communiceren. Niet met de medemens, maar via een verbinding met het transportbusje en met de cloud. Het hoofdkantoor kan via het cloud-netwerk de robots helpen als ze problemen ondervinden met bezorgen. Check hier een vet filmpje van een bezorgrobot in actie: