Of het nou is om lekker te cruisen door het luchtruim of om snel op je werk te komen. Al jouw behoeftes om jezelf vogelvrij in de lucht te voelen zijn dadelijk voorzien. ’s Werelds allereerste vliegende motor staat namelijk voor de deur en het design ziet er heerlijk futuristisch uit, alsof het rechtstreeks uit een Sci-Fi film komt.

Vliegende motor

We zijn het bedrijf Jetpack Aviation dan ook zeer dankbaar voor de innovatieve wijze waarop deze speeder is gemaakt. Deze luchtveroveraar wordt aangedreven door vier straalmotoren die worden gevoed met kerosine, diesel of Jet-A-fuel. Er zullen twee versies beschikbaar worden gesteld; een ultralicht model die 97 km/u vliegt zonder dat er een pilotenlicentie vereist is en een experimentele versie die meer dan 241 km/u kan vliegen, maar hier is wel een formele licentie voor nodig. Voor zo’n snelheid raden wij het dan ook zeker aan om niet zonder licentie de lucht onveilig te maken, letterlijk.

Met de vliegende motor van Jetpack Aviation beschik jij over maximaal 30 minuten vliegtijd. Je kan ook nog eens waanzinnig hoog vliegen tot wel 4.572 meter. Voordat jij meteen een gat in de lucht springt van ja die moet ik nu al hebben, zullen we je toch helaas moeten vertellen dat dit nog enkel op een concept berust. Wel is er al een operationeel prototype (1/3 schaal) gebouwd dat momenteel testvluchten ondergaat. De volledige versie wordt binnen 14 maanden verwacht met een niet al te misselijkmakend prijskaartje van 340.000 euro.