Of je Heineken nu kent van zijn alcoholische versnaperingen in de iconisch groene flesjes of van de gebeurtenis in 1983: een belletje rinkelen doet hij sowieso. Na zijn overlijden in 2002 staat dan nu zijn Mercedes Benz 300 serie te koop.

Freddy Heineken

Het leven van Freddy Heineken is op te delen in een uiterst succesvol stuk maar ook een zeer duistere periode. De succeskant zit hem in het zijn van de directeur en groot aandeelhouder van Heineken. Geen slecht verhaal voor op een feestje. Dat zoveel succes een flinke keerzijde heeft wordt eng duidelijk wanneer we naar het duistere deel kijken. In 1983 werd Freddy ontvoerd en werd er een bizar bedrag aan losgeld geƫist. Heel het land was in rep en roer. Nu nog wordt er aandacht aan besteed, bijvoorbeeld in de vorm van series en documentaires over de beruchte Heineken ontvoering.

Mercedes Benz

Kortom: geen doorsnee leven voor meneer Heineken en daar horen ook geen doorsnee auto’s bij. Freddy reed jaren lang rond in een Mercedes Benz 300 SE Convertible. Nu, 17 jaar na overlijden staat hij te koop op -jawel- Markplaats. De auto komt uit 1967 en Freddy was de eerste eigenaar van de wagen die hij voornamelijk reed bij zijn landhuis in Zuid Frankrijk. De Mercedes is geheel in originele staat, iets wat hem extra bijzonder maakt.

Benz-1 Benz-2 Benz-4

De Mercedes heeft 102.821 km op de teller staan en beschikt over 160 pk. De auto is groen (zou het zijn lievelingskleur geweest zijn?) en staat zo strak in de lak dat het bijna lijkt of hij zo uit de fabriek is komen rollen. Dat is niet het geval en ondanks de toentertijd ‘luxe’ extra’s zoals elektrische ramen en een Becker radio, is het een echte oldtimer.

Wil jij de nieuwe eigenaar worden van deze met spannende verhalen overladen Mercedes Benz van Freddy Heineken? Dan zul je toch even zo’n 295.000 euro moeten neertellen.

Benz-3 Mercedes-Benz Benz-5