Uncategorized

Vervoer aanbieder Uber komt met vliegende auto’s in 2026

Uber is een ontzettend vooruitstrevende vervoer aanbieder en dat blijkt maar weer met hun laatste idee: personen vervoeren door de lucht, zonder chauffeur. Mensen spreken al jaren over vliegende auto’s, maar dit is toch net iets anders. Het idee is namelijk om geautomatiseerde helikopters/big-ass drones, met een stoel in het midden, de lucht in te sturen. Het verschil tussen de toekomstige Uber vertical take-off and landing (VTOL) voertuig en een helikopter is efficiency, zegt het bedrijf in hun laatste rapport.

De vliegende taxi

De kosten van een VTOL, zoals de 184 Ehang, moeten gelijk staan aan die van een auto. Daartegenover komt een topsnelheid van 320 km/uur en een opstijg-en landingstijd van 1 minuut. Op het gebied van veiligheid denkt Uber dat de VTOL veiliger kan zijn dan een familie auto. Dit moeten we eerst zien dan geloven, maar het is een nobel streven. Wat betreft geluid zal het vergelijkbaar zijn met een middelgrote vrachtauto die langs je huis komt rijden.

Wanneer Uber er in slaagt alle problemen te tackelen, zul je over 10 jaar per drone naar je werk gebracht worden, net als dat nu kan met een auto.

“Normally, people think of flying as an expensive and infrequent form of travel,” staat in het rapport. “We also believe that in the long-term, VTOLs will be an affordable form of daily transportation for the masses, even less expensive than owning a car.”

De toekomst met vliegende voertuigen is toch dichterbij dan we dachten.

Bron: Maxim