De kans is aanwezig dat je de 31-jarige Tavi Castro nog niet kent, maar daar komt dan snel verandering in. Tavi Castro heeft in korte tijd zijn fitness-kledingmerk ‘Body Engineers’ uitgebouwd tot een imperium. Dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Hier lees je zijn hele verhaal.

Tavi Castro had maar één droom

Tavi Castro werd geboren in Mexico. Maar erg lang verbleef hij daar niet. Samen met zijn familie verhuisde hij op vierjarige leeftijd naar Canada. De kleine jongen had maar één droom: hij wilde profvoetballer worden. Het talent had hij zeker, en daarom ging hij die droom achterna in Nederland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tavi Castro (@tavicastro)

Op naar Nederland

Op 17-jarige leeftijd verliet Tavi Castro zijn familie om het te gaan maken in de voetbalwereld. Hij kreeg de kans om bij FC Dordrecht in de jeugdopleiding aan te sluiten. Tegelijkertijd ging hij aan de slag op de TU Delft. Hier studeerde hij ruimtevaarttechniek. Ook op deze prestigieuze school viel de jongen op, maar hij heeft uiteindelijk niets met zijn opleiding gedaan.

Fitnesscoaching als bijbaan

Destijds zag de Mexicaan er ook al gespierd uit. Hij trainde dag in, dag uit om zijn lichaam fit en in shape te houden. Zijn ervaringen en kennis ging hij delen met anderen en zo startte hij met online fitnesscoaching naast zijn drukke studie. Binnen zijn klantenkring bood hij al snel zelfontworpen T-shirts aan om zo een soort van ‘community’ te vormen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Body Engineers ™ (@bodyengineers)

De doorbraak in Engeland

Zijn echte doorbraak beleefde hij pas na het winnen van een bodybuild-wedstrijd georganiseerd door Musclemania in Engeland. Dit gebruikte Tavi Castro om de eerste lijnen van zijn merk ‘Body Engineers’ op te zetten. Body Engineers vaarde mee op het succes van oprichter Tavi Castro en hanteerde dezelfde strategie als Gymshark van Ben Francis: de zogenoemde ‘Influencer Marketing’.

De Mexicaan bleek een alleskunner en behaalde succes na succes

Want met dat succes van Tavi Castro zat het wel goed. Deze jonge Mexicaan bleek een alleskunner. Naast het voetballen op hoog niveau en het studeren aan ruimtevaarttechniek, won hij ook wedstrijd na wedstrijd met bodybuilden. Daarnaast tekende hij als DJ een contract bij Spinnin’ Records, het Label waar onder andere Martin Garrix, Tiësto en Afrojack hun carrière begonnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tavi Castro (@tavicastro)

De keerzijde van het succes

Maar zoals bij zovelen heeft succes ook een keerzijde. Tavi Castro kampte enkele jaren geleden met een flinke depressie. De ondernemer had last van suïcidale gedachten en paniekaanvallen. Mensen gingen alleen voor het geld met hem om en dat brak de jongen op.

Uiteindelijk kwam het allemaal goed

Gelukkig is er altijd licht aan het eind van de tunnel. Tavi Castro ontmoette zijn huidige vriendin en werkte aan zichzelf door het volgen van spirituele lessen. De geboorte van zijn dochter benoemt hij tot één van de mooiste momenten van zijn leven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tavi Castro (@tavicastro)