Martijn Gerard Garritsen. Kans is groot dat er bij het horen van die naam niet 1, 2, 3 een belletje gaat rinkelen. Martin Garrix daarentegen – zijn artiestennaam- is niemand de afgelopen jaren ontgaan. De wereldberoemde dj boekt succes na succes en kan daar vanaf heden weer een nieuwe aan toevoegen: hij is de rijkste jonge bekende Nederlander.

Het vermogen van Martin Garrix

Martin Garrix mag zich vanaf nu naast wereldberoemde dj ook de rijkste BN’er onder de 40 jaar noemen. De 24-jarige dj staat op plek nummer 1 in de Top 100 Jonge Miljonairs van het zakenblad Quote.

Dan rijst logischerwijs meteen de vraag: hoeveel moet je bezitten om de eerste plek van deze lijst te bezetten? Schrik niet, het geschatte vermogen van de top-dj is op dit moment maar liefst 45 miljoen euro. Hiermee scoort hij nog hoger dan andere top-dj’s onder de 40, zoals Hardwell en Afrojack.

Wie is Martin Garrix?

De doorbraak van Martin Garrix is inmiddels al weer zeven jaar geleden. In 2013, om precies e zijn, met het nummer Animals. Vanaf dat moment is zijn carrière als een raket gegaan. Geen enkel groot festival gaat aan de jonge dj voorbij en als producer heeft hij samengewerkt met artiesten als Avicii, David Guetta, Bebe Rexha, Dua Lipa en Troye Sivan.

Sinds 2016 heeft Martin Garrix zijn eigen platenlabel: Stmpd Rcrds. Tot slot stond hij zowel in 2016, als in 2017 en 2018 op de eerste plek in de top 100 dj-lijst van de hele wereld. Niet slecht, voor een 24-jarige.

Het bestaan van een succelvolle dj

Dat er in de dj-wereld veel verdiend kan worden wisten we al. Wat vaak nog onderschat wordt is hoe zwaar het is om jezelf staande te houden in het wereldje van een succesvolle dj. Kijk bijvoorbeeld naar DJ Hardwell, die onlangs aangaf een pauze te nemen omdat het allemaal te veel werd. En het verhaal van Avicii kennen we natuurlijk allemaal, hem werd het leven als succesvolle dj uiteindelijk fataal.

View this post on Instagram

Hey brother, I miss you.. 🙏🏼❤️

A post shared by Martin Garrix (@martingarrix) on

Vooralsnog lijkt de 24-jarige Martin Garrix zijn zaken goed op orde te hebben en te genieten van wat hij doet. De talentvolle dj heeft nog een lange carrière voor zich, dus de kans dat dat vermogen van 45 miljoen nog wat zal stijgen, die is redelijk groot.