Het Stranger Things seizoen 4 is nog maar net te zien op Netflix. Als je fan bent, heb je dat waarschijnlijk al doorgehad. De serie heeft namelijk het Netflix-record verbroken van beste debuut ooit voor een Engelstalige serie.

Verhaallijn Stranger Things

Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht. Denk aan geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje. Stranger Things gaat over een groep kinderen en volwassenen die strijden tegen de krachten van een parallel universum. In het vierde seizoen worstelt de vriendengroep met de nasleep van de slag van Starcourt en duikt een nieuwe gruwelijke, bovennatuurijke dreiging op. Als het wordt opgelost, kon dit weleens het einde betekenen van de verschrikkingen van de Upside Down…

Stranger Things seizoen 4 pakt record

Stranger Things seizoen 4 werd in het eerste weekend zo vaak bekeken, dat de serie het Netflix-record heeft verbroken. De serie werd maar liefst 287.7 miljoen uur bekeken. Daarmee pakte de Netflix-hit de titel af van de serie Bridgerton. Deze serie was voormalig recordhouder met zo’n 193 miljoen kijkuren voor het tweede seizoen. Ook staat Stranger Things nu in 83 landen als nummer 1 op de Netflix-lijsten en in 93 landen in de top 10. Daarmee hebben ze nóg een record verbroken.

Grote opluchting

Het nieuws komt goed uit voor Netflix. De streamingdienst heeft namelijk niet bepaald het beste jaar achter de rug. Het bedrijf meldde in april dat het voor het eerst in tien jaar tijd abonnees verloren was. Dat nieuws kwam hard aan op Wall Street waardoor de aandelen van het bedrijf begonnen te dalen. Investeerders begonnen zelfs te twijfelen aan de toekomst van Netflix.

Wanneer verschijnt het tweede deel van Stranger Things seizoen 4 online?

Afgelopen vrijdag kwamen de eerste zeven afleveringen van Stranger Things seizoen 4 online. Voor de mensen die alle zeven afleveringen afgelopen weekend al hebben weggekeken: treur niet te snel. Op 1 juli komen namelijk de laatste twee afleveringen van het seizoen online. Voor de allerlaatste aflevering kan je alvast een avond gaan prikken of je plannen afzeggen. Daar ben je namelijk 2,5 uur mee bezig. En zelfs dan is het Stranger Things-circus nog niet klaar.  Er komt namelijk ook nog een vijfde seizoen. Dat wordt overigens wel gelijk het laatste seizoen van Stranger Things.