We kunnen het nu officieel de meest geprezen Netflix-film ooit noemen. Dan hebben we het over Neflix-hit The Power of the Dog. Dit is een meesterwerk dat op alle filmfestivals te zien is. De film zet met het binnenslepen van een felbegeerde prijs een monsterrecord neer.

Record na record

Netflix vist (vooralsnog) telkens naast het net als het gaat over Oscar waarderingen. Ze hopen nu met The Power of the Dog daar verandering in te brengen. De film met acteur Benedict Cumberbatch haalde bij de North Dakota Film Society Awards de prijs van Best Picture binnen. Deze film haalde al twintig keer eerder de prijs voor ‘Best Picture’ op, en zet met het binnenslepen van de 21ste eerste plek nu een record neer. The Power of the Dog heeft nu 21 ‘Best Picture’-prijzen binnengesleept op filmfestivals en daarmee is het de best scorende Netflix-film ooit. Voorheen stond Roma op deze plek met twintig wins.

Is er een Oscar op komst?

Ondanks het nieuwe monsterrecord voor Netflix is het nog maar de vraag of de droom van de streamingdienst uit zal komen. Eind maart vinden de Oscar-uitreikingen plaats en tot nu toe zijn er meerdere zeer gerespecteerde films in de loop voor dé Oscar, Best Picture.

Waar gaat The Power of the Dog over?

De broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons) zijn elkaars grootste tegenpolen. Phil is charismatisch maar intens wreed. George is rigide, kieskeurig en zachtaardig. Samen zijn ze welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Montana vallei: een plek waar mannen de dienst uitmaken, de gemoderniseerde wereld op afstand wordt gehouden en de machtigste cowboy ooit, Bronco Henry, nog steeds vereerd wordt. Wanneer Phil er op een dag achter komt dat George in het geheim met de lokale weduwe Rose (Kirsten Dunst) trouwt, reageert hij op een wrede manier. Het is het begin van een meedogenloze oorlog met als doel Rose volledig te ruïneren, terwijl haar zachtaardige zoon Peter als pion wordt gebruikt.

De film The Power of the Dog is nu te zien op Netflix. Op IMDb krijgt de film een 7.