Op 27 maart 2022 is het zover; dan is het tijd voor de Oscars, één van de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld. Ons kikkerlandje komt misschien met een toch wel wat verrassende inzending op de proppen: Do Not Hesitate.

Grote verassing

Waar velen misschien hadden gerekend op De Oost of De Slag om de Schelde, is de film Do Not Hesitate van regisseur Shariff Korver geselecteerd om namens Nederland te worden ingezonden voor de Oscars in de categorie International Feature Film.

‘Do Not Hesitate’

De film, met hoofdrollen voor Joes Brauers (bekend van Quo Vadis, Aida), Tobias Kersloot en Omar Alwan, gaat over drie jonge soldaten op een vredesmissie in het Midden-Oosten. De groep jongens is op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast kom te staan. Steeds meer drijven de soldaten af van de werkelijkheid en moeten zij hun hoofd zien koel te houden. De militairen verliezen echter grip op de situatie als ze de veertienjarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op en de soldaten voelen zich gedwongen om de jongen een vijandig gebied in te volgen op zoek naar water.

Veertien aanmeldingen

Do Not Hesitate werd uit veertien aanmeldingen gekozen door een selectiecommissie, die bestond uit zeventien afgevaardigden van verschillende filmbrancheverenigingen en organisaties in de Nederlandse filmindustrie. Op 21 december maakt de Academy de shortlist bekend en op 8 februari worden de nominaties in alle categorieën bekendgemaakt. De 94e Oscar-uitreiking vindt plaats op 27 maart 2022.

Trailer en release

Do Not Hesitate verschijnt op 11 november 2021 in de bioscoop. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de trailer. Uitgaande van die beelden belooft dat in elk geval veel goeds:

Kan je niet tot die tijd wachten? Doe je dan te goed aan De Slag om de Schelde of De Oost.