Met warme temperaturen lopen we in de zomer het liefste rond in een T-shirt, korte broek en lichte sneakers. Begrijpelijk, want zo worden we én bruin én krijgen we het niet zo benauwd. Toch kan het ’s avonds nog best afkoelen. Een spijkerjas is in zo’n geval een goede keuze.

Spijkerjas voor de zomer

In de zomer en zeker in de sale is het altijd verstandig om wat nieuwe kledingstukken aan te schaffen. Die lange broeken en winterjassen zijn immers veel te warm. In plaats daarvan kijken we bijvoorbeeld naar zwembroeken voor de zomer, of nieuwe shirts. Gelukkig zijn er ook een paar kledingstukken die in elk seizoen van pas komen. De spijkerjas is hier een goed voorbeeld van. Is het wat fris buiten, dan is de spijkerjas perfect om te dragen boven een spijkerbroek (voor een all-denim look) of bijvoorbeeld een chino. Ook in de zomer komt de jas van pas.

spijkerjas

De perfecte keuze voor in de reiskoffer

Ga jij op vakantie naar een plek waar het weer nogal wisselvallig kan zijn, dan is het al gauw een dilemma welke jas je meeneemt. Een jas kan namelijk al gauw te warm zijn, maar zonder jas ben je soms genoodzaakt om nét wat eerder dat terras te verlaten dan je had gehoopt. In dit geval biedt een spijkerjas uitkomt. De jas is niet zo dik. Bovendien kun je hem gemakkelijk uit en aan doen.

 

Verschillende varianten

Wellicht heb je nog een spijkerjas in de kast hangen. Het kledingstuk is immers tijdloos en wordt al generaties lang gedragen. Tegelijkertijd kan het geen kwaad om te investeren in een nieuw model. De keuzes zijn hierbij eindeloos. Ga je voor een lichte of donkere variant, of kies je bijvoorbeeld één in het grijs of wit? Ook merklogo’s en eventuele scheuren in je jas kunnen voor een uniek beeld zorgen. Koop een spijkerjas die lekker aanvoelt en waar je het niet te koud én niet te warm in krijgt. Zo ben jij helemaal klaar voor de zomer.