Ken je dat gevoel? Alsof er helemaal geen leven meer in je arm zit omdat jij je ‘m in alle luiheid hebt verdrukt tot in de tintelende verdoemenis? Of nog erger, wanneer je vriendin weer vervelend is geweest. Grapje natuurlijk, allemaal heel leuk en lekker, dat spoonen of luieren, maar je arm is niet gemaakt voor dergelijke “inspanningen”. Door de druk op je zenuwen krijg je een slapende arm, dit wordt het syndroom ‘parenthese’ genoemd. En omdat alleen dit woord al naar genoeg is, hebben de mannen van Coodle een kussen ontworpen die jouw arm in bescherming neemt wanneer je vriendin of eigen hoofd weer toeslaat:

Slapende Arm Coodle Gewoonvoorhem 1 Slapende Arm Coodle Gewoonvoorhem 2 Slapende Arm Coodle Gewoonvoorhem 3

Coodle Pillow Company

Het kussen verwijdert niet al het gewicht van je (vriendin’s) hoofd op je arm, omdat het enigszins naar beneden knijpt wanneer er gewicht komt. Toch maakt het een hoofd 60-80% lichter, wat een enorm verschil maakt voor je arm tijdens het slapen.

Momenteel heeft het bedrijf nog wat probleempjes om het kussen naar Nederland te verschepen. Zo verschepen ze blijkbaar niet rechtstreeks vanaf hun site en zijn er op Amazon op dit moment geen verkopers die Nederland een helpend kussen kunnen bieden. Misschien dus een idee voor een Nederlandse ondernemer om hier werk van te maken?

Slapende Arm

Het hoeft trouwens niet alleen je voet te zijn die slaapt, ook je benen of voeten kunnen eraan geloven. Zo kan het vonnis zich voltrekken wanneer je met je benen over elkaar zit, met je arm boven je hoofd slaapt, of een ledemaat zo positioneert dat het overmatige druk uitoefent op een zenuw. Wat er gebeurt is dat die zenuw bij een hoge of lange druk stopt met het zenden van impulsen. Paresthesie – het zware, doffe, tintelende, brandende of “rare” gevoel van pinnen en naalden als je voet in slaap valt – heeft dus niks met een gereduceerde bloedcirculatie te maken!

Dat het niets nieuws is moge duidelijk zijn, zo hebben ze zelfs een naam bedacht voor het fenomeen. Zoals wanneer jij dus met een slapende arm wakker wordt omdat je vriendin er op heeft gelegen, dit noemen ze ‘paralyse d’amoureux’.