Other

Door deze 10 signalen weet je of er een tweede date gaat komen

tweede date

Het is een bekende situatie: na veel pogingen is het je eindelijk gelukt om de vrouw van je dromen te versieren. Spannend als de eerste date voor jouw gevoel een doorslaand succes was. Tijd voor de tweede date dus. Was het maar zo makkelijk. In werkelijkheid gaat er heel wat aan een tweede date vooraf. Voor je dus vol goede moed aan de slag gaat om die tweede date te plannen is het handig om te letten op specifieke signalen. Die vertellen je namelijk of die vurig gewenste tweede date er wel gaat komen.

1. Ze zegt het je eerlijk

Nee, het is niet negatief naar alle andere vrouwen toe, maar heel soms tref je een dame die echt eerlijk is en je gewoon vertelt dat ze een tweede date echt niet ziet zitten. Wees blij als dat gebeurt, het betekent namelijk dat ze je niet nodeloos lang aan het lijntje houdt.

2. Het gesprek voelt geforceerd aan.

Heb je het idee dat je tijdens de eerste date al de antwoorden uit haar moet trekken? Ga er dan vanuit dat de eventuele chemistry niet wederzijds is. Natuurlijk is niet iedereen gezegend met een talent om te communiceren, maar als de antwoorden echt kort zijn en je niet het gevoel hebt dat er sprake van een echt gesprek, dan kan je het vergeten.

3. De date eindigde abrupt

Terwijl jij er alles aan hebt gedaan om het zo gezellig mogelijk te maken tijdens de eerste date, blijkt het toch korter te duren dan je had gehoopt. Komt ze bijvoorbeeld met een excuus om de date vroegtijdig te beëindigen, dan is dat vaak al een teken aan de wand. Bespaar je dan de moeite om een tweede date te regelen, de kans is immers groot dat je afwijzing krijgt.

4. Haar telefoon is belangrijker

Het blijft een lastige combinatie: op date gaan en merken dat je partner wel erg veel bezig is met haar smartphone. Natuurlijk is het logisch dat ze haar vriendinnen over jou wilt vertellen, maar als ze bijna continu met haar telefoon bezig is, dan is de kans groot dat je geen prioriteit bent.

5. Ze wijst fysiek contact resoluut af

De gouden regel is dat je haar tijdens de eerste date niet aanraakt. Het is juist de bedoeling om elkaar te leren kennen. Kortom, houd je handen thuis. Doe je dat niet en probeer je na de eerste date je arm om haar heen te slaan en ze wijst het af, dan is dat vaak geen goed teken.

6. Haar ex is het onderwerp

Het is zo’n beetje de rode vlag tijdens de eerste date. Praat ze veel over haar ex, dan is het duidelijk dat ze het nog niet heeft verwerkt. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, maar niet als je echt op zoek bent naar een serieuze relatie. Is dat het geval, ga dan met dat type zeker niet verder.

7. Ze stelt enkel vragen, maar communiceert niet

Het zal misschien een verrassing zijn voor je, maar vrouwen kunnen op een intelligente manier de conversatie gaande houden. Dat betekent niet altijd dat ze ook echt geïnteresseerd is. Stelt ze enkel vragen zonder dat er sprake is van een echt gesprek, dan is de kans groot dat ze dit doet om stiltes te vermijden. Van echte interesse is dan geen sprake.

8. Haar antwoorden zijn erg kort

Communicatie is van groot belang in een relatie en zeker aan het begin kun je al duidelijk zijn welke kant het op gaat. Is ze niet zo spraakzaam of ontwijkt ze jouw vragen, accepteer dan dat het niet zal leiden tot een tweede afspraak.

9. Ze moet haar agenda checken voor de tweede date

Staan alle signalen op groen en was de eerste date echt een succes, dan kan je de volgende date plannen. Althans dat zou je denken. Wat blijkt als je haar belt voor die tweede date: ze moet even haar agenda checken om te zien wanneer het haar uit zou komen. Met zo’n antwoord gaat die tweede date er dus niet van komen en is het tijd om verder te kijken. Vindt ze je echt leuk, dan maakt ze tijd voor je en gaat ze niet op zoek naar een gaatje in haar planning.

10. Geen of weinig oogcontact

Soms lijkt de eerste date geslaagd, maar als je merkt dat het oogcontact minimaal was, dan is dat vaak al een teken aan de wand. Als ze je niet aan durft te kijken is dat niet altijd een kwestie van verlegenheid, maar juist van een gebrek aan interesse.