Een leuke vrouw scoren doe je anno 2020 (en al helemaal nu) niet meer in de kroeg, maar via één van de talloze dating-apps. Het stoffige imago van online daten is de afgelopen jaren verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een realiteit waarin de kans op het ontmoeten van een leuke vrouw behoorlijk groot is. Dat wil zeggen, als je weet hoe je het moet aanpakken. Online daten werkt immers heel anders dan het versieren van een leuke vrouw op een feestje of in het café. Alles begint met een goed profiel en bijbehorende profielfoto. Daarmee komen we gelijk bij de vraag: met wat voor foto scoor jij het beste? Met deze tips zorg jij voor de perfecte profielfoto, eentje die aan geen vrouw onopgemerkt voorbij gaat.

profielfoto

Dating-apps

Happen, Tinder, Inner Circle en ga zo nog maar even door. Aan dating apps geen tekort. Maar hoe zorg je dat je kansen op succes zo groot mogelijk zijn? In de meeste gevallen kun je meerdere foto’s uploaden en er een bombarderen tot profielfoto, de afbeelding die de vrouw als eerste ziet. In de komende zeven tips leggen we jou haarfijn uit waar je op moet letten bij het kiezen van je foto. Voor je het weet scoor jij deze week nog de date van je leven.

1. Het gaat om jou, niet om je vrienden

Hartstikke leuk dat je mega-sociaal bent, maar met een foto waar al je vrienden op staan ga je niet scoren. Logisch, de dame die jou ziet zitten is geïnteresseerd in jou, niet in je vrienden. Bovendien gaat zij echt niet de tijd nemen om uit te vogelen welke van de 15 gasten met zonnebril de gene is van het account dat ze bezoekt. Wil je dus voorkomen dat je hele vriendengroep naar links wordt geswipet, zorg er dan voor dat alleen jouw kop te zien is.

profielfoto

2. Mannen en vrouwen zijn anders

Mannen en vrouwen zijn verschillend en dat geldt ook voor de profielfoto. Mannen zijn veel meer visueel ingesteld, dus die willen dat de vrouw de camera aankijkt, bij voorkeur op een flirterige manier. Vrouwen daarentegen letten op gedragspatronen en dus is het handig als je als man zijnde een beetje mysterieus kijkt en dus niet recht in de lens van je smartphone.

3. Naakt is leuk, maar niet online

Heren, het is ontzettend leuk om te laten zien hoe gespierd je bent, maar met een halfnaakte selfie ga je niet scoren. Dat geldt ook voor het tonen van andere typische mannelijkheden, zoals die grote vis die je vorige week hebt gevangen. Dat is wellicht iets voor op je facebookpagina of je twitteraccount, maar op een datingapp gaat het niet werken. Echt, die karper van 40 pond doet haar helemaal niets.

4. Toon je interesses en passie

Het is mooi als je allerlei interesses in je bio hebt vermeld, maar laat dat ook zien door je foto’s. Dat is wel zo slim. Een geïnteresseerde dame ziet en weet dan gelijk meer van je. Je vergroot de kans op gemeenschappelijke interesses en de kans dat er akelige stiltes vallen in een gesprek.

profielfoto

5. Gebruik minimaal drie foto’s

De meeste datingapps bieden de mogelijkheid om meerdere foto’s te plaatsen. Maak daar dan ook gebruik van. Een profiel met slechts één foto wekt sowieso argwaan, hoe meer foto’s, hoe beter het is dus. Kun je echt geen zes geschikte foto’s vinden, zorg er dan voor dat je minimaal drie foto’s op je profiel hebt staan. Bij minder dan drie foto’s swipen de meeste vrouwen door, op zoek naar een ander.

6. Link je Instagram-account

Je bezoekers deelgenoot maken van wat je online uitspookt kan een pluspunt zijn. Via Tinder en Happen kun je bijvoorbeeld je Instagram account linken en je bezoekers een kijkje in je leven geven. Het is de ideale manier om iets meer van jezelf te laten zien die die ene twijfelaar net over de streep te trekken.

profielfoto

7. Laat Tinder voor je kiezen!

Kun je echt niet kiezen, laat dan de datingapp het zware werk voor je doen. Zo heeft Tinder de functie ‘Smart Photos’. Hiermee laat je de app zelf kiezen wat de beste foto is. Dat is dus de foto waarmee je de meeste kans maakt om naar rechts geswipet te worden en een date te regelen. Dat wil niet zeggen dat het de beste foto is, maar biedt wel de meeste kans op succes. Misschien is dat toch wel het overwegen waard.