Je hebt gewone dromen, die al over allerlei dingen kunnen gaan. De gekste dingen komen voorbij, als je ze kunt herinneren. En dan heb je seksdromen. Ook die kunnen de gekste vormen aannemen, waardoor je af en toe verbaasd wakker word. Met de zogenoemde lucide dromen is het zó realistisch dat je af en toe zelf kunt bepalen wat je doet in de droom en dat het lijkt alsof je het echt meemaakt. Maar wat betekenen die seksdromen?

Wat betekenen seksdromen?

Seksdromen zijn helemaal niks raars. Iedereen heeft ze wel eens, het is deel van onze natuur. Wat er gebeurt in die seksdromen kan echter veel verschillen. Gaat het over collega’s, je partner of iemand die je helemaal niet aantrekkelijk vindt? Verschillende onderzoeken hiernaar kunnen een aantal soorten dromen over seks uitleggen. Hieruit blijkt in ieder geval dat het vaak geen voorspellende gave heeft.

Carrière in de seksindustrie

Heb je wel eens gedroomd dat je een carrière hebt in de seksindustrie? Dan is het misschien tijd om de vacatures er weer eens bij te pakken. Volgens onderzoekers kan het namelijk een teken zijn dat je ondergewaardeerd wordt. Dit hoeft niet alleen op je werk zo te zijn. Zulke dromen kunnen namelijk ook het gevolg zijn van een gebrek aan belangstelling in de slaapkamer. Tijd om dingen eens wat spannender te maken. Dan komen deze tips wel van pas over hoe je seksspeeltjes moet introduceren in de slaapkamer.

seksdromen

Seks met je collega

Dromen over seks met een collega of leidinggevende die je eigenlijk niet zo aantrekkelijk vindt, heeft weinig met seks te maken. Zulke soorten seksdromen kunnen eerder komen doordat er een machtsstrijd plaatsvindt op de werkvloer. Wil je controle uitvoeren op je werk of komt er iets niet helemaal van de grond? Dat kan je pas doorhebben nadat je een keer heel verward wakker bent geworden.

Avonturen met je ex

Het is ook niet raar om seksdromen te hebben waar je voormalige vriendin in voorkomt. Als jij in je wakkere bestaan al bezig bent met volgende stappen en ontwikkelingen, is je hoofd nog bezig met verwerken. Ze is nog niet helemaal verdwenen uit je hoofd en dat uit zich in dromen. Er gebeuren veel nieuwe dingen op het gebied van vrouwen, en je geest wil wat rustiger worden met een droom over die oude vertrouwde vriendin. Maar ga er niet teveel van verwachten.

seksdromen

Kinky dromen

Je kunt in je dromen vrij heftige of kinky avonturen beleven, die sterk richting SM kunnen gaan. Ook dat is geen uitzondering en komt veel voor. Dit betekent dat je de dominantie graag zou willen hebben met je partner. Zo’n droom is dan wel een extreem voorbeeld, maar het kan een onderdrukt verlangen zijn. Het kan ook zijn dat je een beetje onzeker bent tussen de lakens en dat als je in het dagelijks leven gereserveerd bent, je dromen dit compenseren. Leuk voor een keertje om te dromen, maar in de praktijk kan het niet veel meer zijn dan een wake-up-call.