Other

Oude schuilkelder in Amsterdam staat voor miljoenenbedrag te koop op Funda

schuilkelder Amsterdam te koop

De huidige eigenaar betaalde in 2011 slechts 15.000 euro voor een schuilkelder in Amsterdam. Niet dat 15.000 weinig is. Maar als je het vergelijkt met het huidige prijskaartje, dan is het kleingeld.

Schuilkelder te koop voor megabedrag

Het zijn onzekere tijden en je weet nooit wat er in de toekomst allemaal staat te gebeuren. Je kan maar beter goed voorbereid zijn op alles. Zoek je nog een onderduikplekje? Dan is Gino IJisberg de man bij wie je moet zijn. Hij heeft namelijk een Amsterdamse schuilkelder op zijn naam staan. En niet zomaar één. Volgens hem is het een ‘uniek object met culturele en historische waarde’ waar u een droomhuis van kunt maken. Daarom vraagt IJisberg 1,1 miljoen euro voor het pand dat in de jaren ’80 van de vorige eeuw uit de grond is gestampt. We praten trouwens nog steeds over hetzelfde pand dat hij voor 15.000 euro kocht. Dat is toch wel een heel mooie winstmarge aangezien het er niet echt op lijkt dat IJisberg ook maar iets heeft gedaan aan de kelder.

Uiterlijk van een miljoenenpand

Met zo’n prijskaartje, betaal je 27.500 euro per vierkante meter. Dat is niet eens zo’n schokkend bedrag voor Amsterdam, tenminste, als je over een woning praat dan. Maar voor een bunker is dat toch iets heel anders. Al helemaal als je de staat van deze schuilkelder bekijkt. In de advertentie staat ‘Vrijstaand uitzicht op het water’, Daarmee zal IJisberg waarschijnlijk bovengronds bedoelen, als je naar de foto’s kijkt zie je namelijk alleen maar lege muren.

Maar goed, tegenwoordig heb je genoeg ondernemende mensen die overal een kans in zien. En anders heb je altijd nog mensen die overal teveel voor betalen. Sta jij al te popelen om een bod te doen op dit ‘unieke object’? Klik dan hier en neem snel een kijkje.

Beeld: IJisberg Real Estate.