Beuk jij iedere zaterdagnacht vijf kapsalons naar binnen? Of krijg jij iedere eet-sessie te horen dat je best weleens om de calorietjes mag denken? Dan hebben we hier een verlossing voor je. Het kan namelijk best een uitdaging zijn om heel gedisciplineerd die sixpack in de keuken te kweken. Hier komen de mannen van het bedrijf Pavlok om de hoek kijken. Zij hebben een armband ontwikkeld die jou een schok geeft als je te ver gaat in je consumpties.

Schokarmband van Pavlok

Helemaal vanzelf gaat het natuurlijk nooit, daarom is het zaak om een app te downloaden. Hier kun jij de intensiteit van de shockende regelneef volledig instellen op jouw slechte gewoontes. Zo werkt de schokarmband bijvoorbeeld ook erg goed tegen andere zondes. Denk aan roken, nagelbijten, of internetten. Je kunt ‘m zelfs inzetten als wekker om dat luie gedoe in de ochtend een halt toe te roepen! Yup, het apparaat is van alle markten thuis.

Pavlok biedt haar product aan voor 216 euro. Zie jij je ‘m al dragen? Naar verloop van tijd moet jij je slechte gewoontes gaan associeren met pijn, waardoor het letterlijk pijnpunten in je gedrag worden. Door je hersenen op deze manier te conditioneren kun jij alle overbodige dingen in je leven verbannen.

Van je vrienden moet je het hebben

Denk jij dat je er toch nog niet helemaal komt met de app en dat duiveltje om je pols? Dan kun je altijd je vrienden nog lief aankijken. Zij kunnen de app namelijk ook installeren op hun telefoon en synchroniseren met jouw schokarmband. Mochten zij jou vervolgens betrappen op een zonde, bijvoorbeeld wanneer je toch weer die sigaret opsteekt of op een minder aantrekkelijke dame afstapt, dan kunnen ze laten zien dat zij altijd het beste met je voor hebben. Doen ze dit niet, dan hoef jij in ieder geval niet alleen in de spiegel aan te kijken, dan wordt het gewoon een collectief soort falen.

Bron: FHM