Gear

Lifehack: Schilderij ophangen wordt peulenschil dankzij handige truc met vork

schilderij ophangen vork 22

Eerste hulp bij klussen: Helemaal klaar met het gestoei om die schilderijen aan je muur op te hangen? Wij hebben dé truc die je huis in een mum van tijd in een kunstgalerij verandert—met alleen maar een vork. Ja, je leest het goed; dankzij deze truc met een vork kun jij met het grootste gemak een schilderij ophangen.

Schilderij ophangen

Een schilderij ophangen lijkt makkelijk, maar het perfect doen kan een ware puzzel zijn. Je moet meten, zorgen dat het recht hangt, en ervoor zorgen dat het niet te druk oogt—klinkt als een hele operatie, toch? Maar geen zorgen, heren, want YouTube heeft ons verblijd met een geniale truc die je leven een stuk makkelijker én stijlvoller maakt. Dit is hoe jij een schilderij makkelijk kunt ophangen met een vork.

Hoe helpt een vork bij het ophangen van een schilderij?

Dankzij de briljante YouTube-video van Joe Truini we hoe je je kunstwerken als een pro aan de muur kunt hangen met een doodnormale vork. Geen gegoochel meer met metingen of onverwachte valpartijen.

Hier is hoe jij gemakkelijk een schilderij kunt ophangen met een vork:

  • Schuif de tanden van de vork over de spijker, met de voorkant van de vork naar je toe;
  • Pak nu je lijst en haak het achterdraadje voorzichtig over het handvat van de vork aan de muur. Schuif de lijst zorgvuldig naar beneden tot het de spijker raakt, en je lijst zit stevig op z’n plek;
  • Verwijder de vork en voilà! Je lijst hangt perfect, zonder ook maar een druppel zweet te laten of nog erger, je lijst te laten vallen.

Bekijk hieronder de volledige video over hoe jij het beste een schilderij kunt ophangen met een vork:

Watch on YouTube

Extra tips

Nu je de vorktruc in de vingers hebt, waarom zou je je ophangkunsten niet naar een hoger niveau tillen? Hier zijn nog wat andere trucjes om ervoor te zorgen dat je muurdisplay altijd Instagram-waardig is:

  • Tandpastatechniek: Twijfel je over de plek van de spijker? Smeer een dun lijntje tandpasta op je lijst en druk het tegen de muur. Je weet nu exact waar de spijker moet komen, en schoonmaken is een fluitje van een cent. Overigens kun je tandpasta ook gebruiken om je sneakers weer wit te krijgen;
  • Montagelijm: Wil je tijdens het ophangen geen ongelukken met verschuivende lijsten? Probeer dan montagelijm op de onderste hoeken van je lijst. Dit magische goedje houdt je lijst op z’n plek zodra het aan de muur hangt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over verschuivingen.

Met deze trucs in je arsenaal ben je klaar om jouw huis om te toveren in een museum, zonder ook maar een druppel zweet. Wie had gedacht dat een schilderij ophangen zo makkelijk kon zijn? T