Gear

Zo worden je witte sneakers weer helemaal wit

witte sneakers

Door de jaren heen is er eigenlijk maar één type sneaker mateloos populair gebleven. Dan bedoelen we niet Nike, Adidas of Puma, maar gewoon witte sneakers. Sneeuwwitte sportschoenen zijn jarenlang al in de mode en het lijkt er niet op dat het snel gaat veranderen. Het enige nadeel is , net als met andere kledingstukken, dat wit erg besmettelijk is. Elk vuiltje zie en dus vraagt het om een grondige wasbeurt. Dat laatste is overigens eenvoudiger dan je denkt. Aan de hand van zes tips laten we je zien hoe je jouw sneakers weer heerlijk laat blinken.

Witte sneakers schoonmaken met tandpasta & afwasmiddel

Vuil is niet het enige gevaar waar je sneakers aan bloot gesteld worden, ook kleine beschadigingen kunnen je sneakers een troosteloos uiterlijk geven. Zitten je sneakers vol met kleine krasjes, dan is tandpasta plotseling je beste vriend. Reinig je witte sneakers eerst op de normale manier, met afwasmiddel en water. Na het droog deppen met een handdoek herhaal het hele proces met tandpasta. Na een paar uur drogen zien je schoenen er uit als nieuw.

Reinigen met bakpoeder!

Bakpoeder is ideaal om te gebruiken als schoonmaakmiddel. Gewoon een klein schepje vermengen met warm water en vervolgens daar je schoenen mee reinigen. Gebruik bij voorkeur een tandenborstel om de vieze plekken te behandelen. Het overtollige schuim verwijder je en je laat de sneakers even drogen.

Bleekmiddel

Sneakers slijten sneller dan gedacht en als je al eens een paar witte sportschoenen hebt gehad, dan weet je dat de witte kleur van de zool na verloop van tijd voorzien wordt van een gele gloed. We hoeven je niet te vertellen dat zoiets zonde is, maar wel hoe je het schoon kunt maken. Gebruik hiervoor een wattenstaafje en wat bleekmiddel. Het wattenstaafje dompel je in de bleek en zo maak je de zool weer helemaal wit. Kijk wel uit voor kleding, vlekken met bleekmiddel gaan er namelijk nooit meer uit.

Een schone, witte zool

Als je vaak je sneakers draagt – en die kans is best groot – worden je zolen snel vuil. Zonde, want op wit zie je alles. Door gewoon je zolen te reinigen met een schoonmaakdoekje verwijder je in een handomdraai het vuil. Wil je het echt goed aanpakken, gebruik dan die speciale sneakerdoekjes, die zijn er speciaal voor gemaakt.

Babypoeder

Ook babypoeder doet wonderen als het om het reinigen van je sneakers gaat. Vermeng het babypoeder met water en ga aan de slag. Met een tandenborstel of een gewone borstel behaal je het beste resultaat. Gewoon in cirkeltjes ronddraaien en droog blazen met een föhn.

Allesreiniger

Voor een lichte vervuiling kun je volstaan met allesreiniger. Bij voorkeur gebruik je hiervoor een wonderspons welke je bij nagenoeg elke supermarkt kunt kopen. Na de schoonmaakbeurt zijn je witte sneakers weer als nieuw.