Entertainment

Sander Schimmelpenninck betaalt flinke smak geld voor Amsterdams paleisje

huis van Sander Schimmelpenninck

Als presentator bij de publieke omroep hoef je niet de klagen. Dat bewijst Sander Schimmelpenninck wel die een dik huis aan de Amsterdamse grachten op de kop heeft weten te tikken. Wij zijn er maar al te jaloers op!

Sander Schimmelpenninck: van hoofdredacteur tot presentator

Sander Schimmelpenninck was hoofdredacteur van de Quote van 2016 tot en met 2020 en is onder andere grondlegger en presentator van de podcast de Zelfspodcast. Ook presenteert hij het VPRO-programma Sander en de kloof. Het programma gaat over de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk in Nederland. Zelf is Schimmelpenninck van adellijke afkomst, maar gaf in 2020 wel aan dat hij waarschijnlijk nooit zo rijk zal worden als de personen die altijd in de Quote 500 staan. Toen hij nog als hoofdredacteur werkte, had hij wel een jaarlijks salaris van 100.000 euro. Na een tijdje sparen heeft Sander Schimmelpenninck nu een riant huis in Amsterdam gekocht.

Het huis van Sander Schimmelpenninck

Het nieuwe huis van Sander Schimmelpenninck telt 107 vierkante meter. Dat is best een aardig optrekje voor Amsterdamse begrippen. En al helemaal wanneer je bedenkt dat het een kenmerkend grachtenpand is. Dankzij de open indeling werp je in één blik naar de andere kant van de woning. Wat opvalt zijn de grote raampartijen. De vensters aan de voorzijde hebben een lengte van wel zeven meter.

Op de kop getikt voor een flink bedrag

Naast een felrode keuken (je moet er van houden) beschikt het huis van Sander Schimmelpenninck nog over een ruime slaapkamer en moderne badkamer. Al met al mag dit optrekje best wat kosten. De presentator annex journalist legde er dan ook een flinke 760.000 euro voor neer. Voor dat geld kopen wij liever een vrijstaande villa in Groningen. Maar goed met zo’n ‘druk leventje’ is het toch makkelijker om in Amsterdam te wonen. Meer zien? Check BekendeBuren.

René van der Gijp heeft het veel beter bekeken met een appartement aan zee.